Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Με εντολή του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα, ιερέας της Μητρόπολης άλλαξε τις… κλειδαριές στα εκκλησάκια της Μονής του Αγίου Πορφυρίου!

 21 Ιανουαρίου 
Συνελήφθησαν το Σάββατο(18-1-2020) στις 7 το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, τρία άτομα, ένας 40χρονος ιερέας μία 54χρονη καλόγρια ηγουμένη του μοναστηριού και μία 55χρονη αλλοδαπή καλόγρια στο Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Γέρακα Ξάνθης , κατηγορούμενοι για αντιποίηση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.  
Αναλυτικότερα. Όπως διαπιστώθηκε οι τρεις δράστες ευρισκόμενοι σε Ιερό Ναό Ησυχαστηρίου χωρίς της συναίνεση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης το Σάββατο στις 7 το πρωϊ, τελούσαν εκκλησιαστική ακολουθία, αντιποιούμενοι την ιδιότητα του ιερέα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των μοναχών, καθότι στερούνταν τίτλου ιεροσύνης και μοναχικής κουράς.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. Πάντως οι 3 συλληφθέντες
Η Ιερά Μητρόπολη υποστηρίζει ότι το Μοναστήρι της Αγίας Προφυρίας αλλά και όλος ο χώρος ανήκουν στο Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού και μάλιστα έστειλε Ιερέα που άλλαξε χθες  Δευτέρα το πρωϊ με κλειδαρά παρουσία και αστυνομικών και τα κλειδιά στα εκκλησάκια
Υπενθυμίζουμε ότι για την δικαστική αντιπαράθεση της συγκεκριμένου Μοναστηριού με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης είχε μιλήσει αποκλειστικά στο Next tv και η Ηγουμένισσα της Μονής γερόντισσα κυρία Άννα τον Ιούνιο του 2019  που ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, δέχτηκε όμως ότι το μοναστήρι ανήκει στην Παναγία την Καλαμού που ανήκει με τη σειρά της στην Μητρόπολη Ξάνθης.
Για τη σύλληψη η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης έδωσε και αστυνομικό δελτίο στο οποίο αναφέρει τα παρακάτω:
«Συνελήφθησαν το Σάββατο (18-1-2020) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, τρία άτομα, ένας 40χρονος ημεδαπός, μία 54χρονη ημεδαπή και μία 55χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για αντιποίηση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.  
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι τρεις δράστες ευρισκόμενοι σε Ιερό Ναό Ησυχαστηρίου χωρίς της συναίνεση της Ιεράς Μητρόπολης, τελούσαν εκκλησιαστική ακολουθία, αντιποιούμενοι την ιδιότητα του ιερέα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των μοναχών, καθότι στερούνταν τίτλου ιεροσύνης και μοναχικής κουράς.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης»
Και οι 3 συλληφθέντες αφέθηκαν πάντως ελεύθεροι από την Εισαγγελέα Ξάνθης που διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου