Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ Θα τιμήσει το Σάββατο επιχείρηση που το 2019 δεν λειτούργησε ούτε μια μέρα!

 08 Ιανουαρίου  
*Ρωτάμε ευθέως τον Όμιλο Κορωνάκη. Ο  Δήμος Τσέπελη και το… Τουρκικό προξενείο θα κάνουν τις προσλήψεις στο εργοστάσιο Καλώδια Ξάνθης Α.Ε που θα ανοίξουν στα Κιμμέρια ως νέοι ιδιοκτήτες;

Η απίστευτη δέσμευση Τσέπελη στις 22/9/2019
*Βραβεύουν μια επιχείρηση μαζί με άλλες 20 για τις δραστηριότητές τους το 2019 και τα προηγούμενα έτη, που δεν λειτούργησε ούτε μια… μέρα ακόμη!

Το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 όπως είναι γνωστό, το Επιμελητήριο Ξάνθης με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτάς του, διοργανώνει στο ξενοδοχείο Elisso Hotel πανηγυρική εκδήλωση στην οποία θα τιμηθούν και 20 περίπου επιχειρήσεις του Νομού Ξάνθης που πρόσφεραν πολλά στην ανάπτυξη του Νομού Ξάνθης κατά το 2019 αλλά και τα προηγούμενα έτη.
Αίσθηση λοιπόν προκάλεσε στην κοινωνία η είδηση που αποκάλυψε χθες στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv ότι, «το Επιμελητήριο προτίθεται να… βραβεύσει το Σάββατο μεταξύ άλλων και τον επιχειρηματία του Ομίλου Ομίλου D. KORONAKIS  S.A από τη Λήμνο, που ανέλαβε το παλιό εργοστάσιο «ΚΑΛΩΔΙΑ ΞΑΝΘΗΣ» στα Κιμμέρια Ξάνθης με σκοπό να το οδηγήσει σε μια… νέα εποχή!!!
Χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να λειτουργήσει ούτε μια… μέρα! Μολονότι από τις 22 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμος Τσέπελη έσπευσε να «καπελώσει» τον επιχειρηματία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον Κορωνάκη έφερε στη Ξάνθη ως επενδυτή ο… Τσέπελης!!!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 λοιπόν -3.5 μήνες πριν- από τον Δήμο Τσέπελη κατέφτασε ένα δελτίο τύπου, που μεταξύ άλλων ανέφερε τα παρακάτω:
«Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης και οι Αντιδήμαρχοι κ. Μανώλης Φανουράκης και κ. Γιάννης Ζερενίδης, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, καλωσόρισαν τη νέα επενδυτική προσπάθεια του Ομίλου D. KORONAKIS  S.A. στην Ξάνθη και την επαναλειτουργία του γνωστού εργοστασίου σε εμάς, ως «Καλώδια Ξάνθης Α.Ε. », εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους, εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας για την πρωτοβουλία  αυτή,  που θα ξαναζωντανέψει το εργοστάσιο και θα δώσει δεκάδες νέες θέσεις στην περιοχή,  με στόχο σε εξέλιξη,  τις περισσότερες των 100 θέσεων εργασίας.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης δεσμεύτηκε στον κ. Κωνσταντίνο Κορωνάκη και τα στελέχη του Ομίλου που τους ξενάγησαν στο εργοστάσιο, ότι,  ο Δήμος Ξάνθης με κάθε τρόπο θα σταθεί θεσμικά,  αρωγός,  στην επενδυτική προσπάθεια του Ομίλου στην περιοχή,  ξεπερνώντας κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζεται, δίνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα της άμεσης και έμπρακτης υποστήριξης   του Δήμου Ξάνθης, σε νέες αναπτυξιακές προσπάθειες, στον Δήμο Ξάνθης».
-Μέχρι εδώ όλα καλά, ωστόσο και πολλά… ερωτηματικά! Αφού μετά τις φωτογραφίες του εν λόγω επιχειρηματία με το «δίδυμο» Τσέπελη - Φανουράκη, όλοι θα περιμέναμε βέβαια λίγο… «φως» μέσα στο 2019, ωστόσο ακόμη και σήμερα το εργοστάσιο παραμένει κλειστό!
Οι δε 100 εργαζόμενοι που δήθεν θα ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ προς το παρόν είναι μόνο 12-13 με προϊστάμενο μάλιστα τον παλιό διευθυντή των ΚΑΛΩΔΙΩΝ, οι δε κύκλοι του κ.Τσέπελη διατείνονται ότι «όλοι οι προσληφθέντες θα είναι από τα Κιμμέρια οι δε προσλήψεις θα γίνουν από τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του Λεβέντ και Σιαμπάν Μπαντάκ»!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: ΘΑ ΠΑΡΕΙ… 150 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
Χθες λοιπόν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης που προφανώς βραβεύει τον εν λόγω επιχειρηματία επειδή του το ζήτησε ο… Τσέπελης, μιλώντας στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ πως γίνεται να βραβεύει το Επιμελητήριο Ξάνθης κάποιον που μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει λειτουργήσει το εργοστάσιό του ούτε μια μέρα, μας εξέπληξε με την επιχειρηματολογία του ότι «η εν λόγω επιχείρηση θα προσλάβει… 150 άτομα»!
Δηλαδή τα 100 που υπόσχεται ο Τσέπελης, έγιναν ήδη… 150, χωρίς ωστόσο να μας λέει κανείς σε τι… βάθος ανάπτυξης του εργοστασίου. Πενταετίας; 8ετίας;
Και βέβαια καμιά αντίρρηση να βραβευτεί ένας επιχειρηματίας που επενδύει στη περιοχή μας, εφόσον όμως… κάτι έχει να μας επιδείξει!!! Έστω μια μέρα λειτουργίας και μια προοπτική ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα έχει κάποιο μέλλον!
Προς τι λοιπόν αυτή η… βιασύνη;
1. Για να ενισχυθεί το prestige του νυν Δημάρχου Ξάνθης κ.Τσέπελη; Ή για να προβληθεί ένας επιχειρηματίας που ακόμη δεν έχει κάτι να επιδείξει; Κι ίσως να μην αισθάνεται κι ο ίδιος φυσικά τόσο όμορφα με την δημοσιότητα που δόθηκε στην επένδυσή του;
2. Το Επιμελητήριο Ξάνθης δηλαδή κύριε Πρόεδρε, επειδή ο κύριος Τσέπελης σας υποσχέθηκε νέο χώρο για την Εμπορική σας έκθεση, σπεύδει με τον τρόπο αυτό να τον «καλοπιάσει»; Και υποβαθμίζει τις βραβεύσεις των υπολοίπων επιχειρήσεων που όλες βραβεύονται άξια γιατί ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ μέχρι σήμερα;

ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Και τα καυτά ερωτήματά μας στον κύριο Κωνσταντίνο Κορωνάκη:
1. Οι προσλήψεις που έχετε υποσχεθεί πόσες θα είναι και με τη κριτήρια θα προσληφθούν οι εργαζόμενοι;
2. Ο αριθμός των 100 εργαζομένων κατά τον κ.Τσέπελη και των… 150 κατά τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης, με τι χρονοδιάγραμμα θα απασχοληθούν στο εργοστάσιο;
3. Δηλαδή αν δεν «μεσολαβούσε» ο κύριος Τσέπελης, δεν θα ερχόσασταν να επενδύσετε στο Νομό μας κύριε Κορωνάκη;
4. Για πότε σχεδιάζετε να λειτουργήσει το εργοστάσιο και με τι αριθμό εργαζομένων για τα έτη 2020 και 2021;
5. Οι προσλήψεις στο εργοστάσιό σας θα γίνουν με καθαρά τεχνοοικονομικά κριτήρια, ή θα γίνουν μετά από… ραβασάκια από τον Δήμαρχο Ξάνθης και τους Κιμμεριώτες αντιδημάρχους του Λεβέντ και Σιαμπάν Μπαντάκ;
6. Κι επειδή εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας και ήδη πολλά κυκλοφορούν στην πιάτσα και έρχονται μάλιστα και υπό μορφή καταγγελιών στην εφημερίδα μας, «ωτάμε ευθέως τον Όμιλο Κορωνάκη.
-Ο Δήμος Τσέπελη και το… Τουρκικό προξενείο με τους αντιδημάρχους του Λεβέντ και Σιαμπάν θα κάνουν τις προσλήψεις στο εργοστάσιο «Καλώδια Ξάνθης Α.Ε.» που θα ανοίξετε στα Κιμμέρια ως νέοι ιδιοκτήτες; Ή όλα αυτά αποτελούν απλά «διαδώσεις» κάποιων για να κάνουν μια ακόμη ψηφοθηρία;
Περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση…Και το βασικότερο, μέχρι ποιό έτος στο εργοστάσιό του θα πάρει τους....150 εργαζόμενους που υποσχέθηκε;  Καθαρές απαντήσεις και όχι δια μέσω Τσέπελη και Μωραϊτη φυσικά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου