Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Μητροπολίτης Ξάνθης: Απατεώνισσα η Ηγουμένη της Μονής Αγίου Πορφυρίου -Χάρις στην ανεξικακία μου επέστρεψε στη Μονή!

 22 Ιανουαρίου  
*Κλειδώσαμε τον ναό και τα παρεκκλήσια όπως είχε κάθε νομοκανονικό δικαίωμα, ώστε να διαφυλάξει το ποίμνιο από την δράση των ανωτέρω ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!
Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου εξ αφορμής προσφάτων δημοσιευμάτων, ενημερώνει τον λαό της περιοχής μας σχετικά με το Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου Γέρακα τα εξής:
-Το Ησυχαστήριο αποτελεί κανονικό έδαφος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, η οποία έχει διακόψει ήδη από τον Ιανουάριο του 2019 την εκκλησιαστική της κοινωνία με την Κα Ζωή Μαζλίμη, (που εμφανίζεται ως Άννα Μοναχή, ενώ ουδέποτε έχει λάβει το Μοναχικό Σχήμα).
-Δυστυχώς η εν λόγω, παρότι ο Σεβασμιώτατος της επέτρεψε να παραμένει στον χώρο, έχει καταστήσει το Ησυχαστήριο ορμητήριο του καθηρημένου από την Εκκλησία της Ελλάδος πρώην κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως κ. Κωνσταντίνου Καρασακαλίδη, ο οποίος αυτοτιτλοφορείται «Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης Ιωάννης» και τελεί ιεροπραξίες στον εν λόγω χώρο, ο ίδιος ή δικοί του συνεργάτες «κληρικοί», οι οποίες είναι παντελώς ανυπόστατες. Η Ιερά Μητρόπολις δεν μπορούσε να αφήσει να λυμαίνονται το δικό της κανονικό έδαφος οι ανωτέρω καθηρημένοι και αχειροτόνητοι, και για το λόγο αυτό, συνοδεία τετραμελούς κλιμακίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ξάνθης κλείδωσε τον ναό και τα παρεκκλήσια του Ησυχαστηρίου, όπως είχε κάθε νομοκανονικό δικαίωμα, ώστε να διαφυλάξει το ποίμνιο από την δράση των ανωτέρω ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.
-Η Ζωή Μαζλίμη επέστρεψε στο Ησυχαστήριο πριν λήξει το αυτόφωρο, όχι με εισαγγελική εντολή, όπως η  ίδια ψευδώς διαδίδει, αλλά χάρις στην καλή θέληση και ανεξικακία του Σεβασμιωτάτου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου