Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΑΛΙ Ο… ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ! Το ΔΠΘ διαθέτει και τέλεια ηχητική κάλυψη αλλά και δυο τεράστιες τηλεοράσεις! Αλλά ο Δήμος πληρώνει συν 2.948 ευρώ!

 16 Ιανουαρίου  
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ!
*Εμβρόντητος με αυτά που έμαθε γύρω από το όνομά του ο διάσημος καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είχε τις απαιτήσεις των… 6.456.72 ευρώ που αναφέρονται στον προϋπολογισμό του Δήμου Ξάνθης.

ΕΝΗΜΕΡΟΣ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ;
*Ο περιβόητος προϋπολογισμός των 6.456.72 ευρώ του Πολιτιστικού συλλόγου του Βατικανού που εισηγήθηκε ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης αποδεικνύεται ότι άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε κι ήταν έμπνευσης… Φανουράκη!

Η δημοτική παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους καταγγέλλει τα ΨΕΥΔΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ρεπορτάζ των φιλικών ΜΜΕ της "παρέας" Τσέπελη!

Κι όμως. Ο διάσημος καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, δεν γνώριζε τίποτα από τον «θόρυβο» που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομά του, σχετικά με την οργάνωση της ομιλίας του που θα γίνει στη Ξάνθη με… συνδιοργανωτές το ΔΠΘ, το Δήμο Ξάνθης και τον σύλλογο Διεθνών Βραβείων με έδρα το Βατικανό και Πρόεδρο τον Αιδεσιμότατο Bruno Lima!
Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο άνθρωπος έμεινε εμβρόντητος όταν έμαθε τι συνέβη αλλά και ότι ο Δήμος Ξάνθης (δηλαδή οι δημότες…) θα πληρώσουν ποσόν 6.456.72 ευρώ για την ομιλία του, αφού δεν είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά πέρασε....κατατέθηκε ο παρακάτω προϋπολογισμός με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης  Μανώλη Φανουράκη.


ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
1 . 3 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΞΑΝΘΗ- ΑΘΗΝΑ  ΑΦΙΞΗ 16-01-2020, ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18-01-2020  408,72.
2. ΓΕΥΜΑΤΑ: ΔΕΙΠΝΟ 16-01, 10 ΑΤΟΜΑ ΓΕΥΜΑ: 10 ΑΤΟΜΑ 500,00
3 . ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: 1 ΔΙΚΛΙΝΟ ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ 16-17/01/2020 200,00.
4. Live Streaming (ζωντανή μετάδοση): κώδικα ενσωμάτωσης της ζωντανής μετάδοσης σε όλες τις ιστοσελίδες, βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης με 2 κάμερες και mixering από obvan, ανέβασμα ολόκληρου του υλικού, support για συνεργαζόμενες ιστοσελίδες, ταυτόχρονη προβολή της εκδήλωσης στη δημοφιλή ιστοσελίδα ζωντανών μεταδόσεων  www.livezone.gr, κατασκευή πρότυπου banner και προδιαφήμισης της μια εβδομάδα πριν τη μετάδοση, 1500,00.
5 . Ηχητική κάλυψη: 8 ηχεία 15’’  NEXO PS-15 με όλα τα απαραίτητα περιφερειακά όπως ενισχυτές καλώδια ψηφιακούς επεξεργαστές κ.λ.π. κονσόλα ήχου ψηφιακή με όλα τα απαραίτητα καλώδια, 2 χειλόφωνα ασύρματα EW-300 Sennheiser, 3 ασύρματα μικρόφωνα χειρός Shure QLXD4, 1488,00
6. Εικόνα: VIDEO WALL, 5X4m ικανό να αναπαράγει εικόνες και video ανάλυσης 1280χ1024. Laptop. 1.860 ευρώ
7. Δημιουργικό 500,00
Σύνολο 6456,72.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠOΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ -ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ
Ενώ λοιπόν στον προϋπολογισμό των 6.456.72 ευρώ πλην των βασικών πραγμάτων, δηλαδή τα αεροπορικά εισιτήρια, τα γεύματα και το ξενοδοχείο που ως συνδιοργανωτής πληρώνει ο Δήμος Ξάνθης (σ.σ. Το ΔΠΘ τι πληρώνει τελικά;) είχε Live Streaming (ζωντανή μετάδοση): κώδικα ενσωμάτωσης της ζωντανής μετάδοσης σε όλες τις ιστοσελίδες, βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης με 2 κάμερες και mixering από obvan, ανέβασμα ολόκληρου του υλικού, support για συνεργαζόμενες ιστοσελίδες, ταυτόχρονη προβολή της εκδήλωσης στη δημοφιλή ιστοσελίδα ζωντανών μεταδόσεων  www.livezone.gr, κατασκευή πρότυπου banner και προδιαφήμισης της μια εβδομάδα πριν τη μετάδοση, 1500.00 και δημιουργικό 500 ευρώ (για τις προσκλήσεις, αφίσες κλπ), χρέωνε στους δημότες και το συνολικό ποσόν.
Σύμφωνα ωστόσο με την εισήγηση του Μανώλη Φανουράκη, ο Δήμος Τσέπελη, ενώ η αίθουσα του  Πανεπιστημίου διαθέτει τέλεια ηχητική κάλυψη αλλά και δυο τεράστιες τηλεοράσεις για να καλύπτει τόσο σημαντικές εκδηλώσεις, πληρώνει ένα ποσόν της τάξεως των 2.948 ευρώ για τα παρακάτω! Που ωστόσο διαθέτει η αίθουσα του ΔΠΘ! Και τέλεο ήχο, αλλά και δυο μεγάλες τηλεοράσεις οθόνες!
Ποιά είναι αυτά; 
5 . Ηχητική κάλυψη: 8 ηχεία 15’’  NEXO PS-15 με όλα τα απαραίτητα περιφερειακά όπως ενισχυτές καλώδια ψηφιακούς επεξεργαστές κ.λ.π. κονσόλα ήχου ψηφιακή με όλα τα απαραίτητα καλώδια, 2 χειλόφωνα ασύρματα EW-300 Sennheiser, 3 ασύρματα μικρόφωνα χειρός Shure QLXD4, 1488,00
6. Εικόνα: VIDEO WALL, 5X4m ικανό να αναπαράγει εικόνες και video ανάλυσης 1280χ1024. Laptop. 1.860 ευρώ
Σύνολο δηλαδή 2.948 ευρώ!!!! Κι όλα αυτά όταν επαναλαμβάνουμε, ο διάσημος καθηγητής δεν ζήτησε κάτι επί πλέον.

ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ο Καθηγητής του Μ.Ι.Τ.  Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στην Ξάνθη.
Με  θέμα : “Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας“, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Δήμος Ξάνθης συνδιοργανώνουν ομιλία του διεθνούς φήμης Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Έλληνα Καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Massachusetts Institute of Technology,  σε συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca.
Η ομιλία είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00, στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης.
Ο  Κωνσταντίνος  Δασκαλάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του UC Berkeley και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά  του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, την Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο Νεβανλίνα από τη Διεθνή Ένωση Μαθηματικών (International Mathematical Union). Το βραβείο αυτό απονέμεται μαζί με το βραβείο Φιλντς, για εξαιρετική συνεισφορά στις μαθηματικές πτυχές των επιστημών της πληροφορίας. Επίσης τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στην πληροφορική από τη Εταιρία Επιστημόνων Πληροφορικής ACM (Association for Computing Machinery), ενώ τον Ιούνιο του 2019 τιμήθηκε ως o νεαρός επιστήμονας της χρονιάς από τον ίδιο οργανισμό με το βραβείο Grace Murray Hopper.
Έχει λάβει πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις.
Ενδεικτικά:
Το 2010 τιμήθηκε από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής (National Science Foundation), και το ίδρυμα Σλόουν (Sloan Foundation).
Το 2011 του απονεμήθηκε το βραβείο Ruth and Joel Spira εξαιρετικής διδασκαλίας από το ΜΙΤ. Το 2012 του απονεμήθηκε η ερευνητική υποτροφία της Microsoft.
Το 2013 του απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης δημοσίευσης στο συνέδριο ACM Conference on Economics and Computation
 Το 2017 του απονεμήθηκε το ερευνητικό βραβείο της Google.
 Το 2018 του απονεμήθηκε το βραβείο έρευνας από το Ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανό και  το βραβείο του ιδρύματος Simons.


Δημοτική παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους: Δήλωση για την παρουσία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη, καταγγέλλει ΨΕΥΔΗ δημοσιογραφικά ρεπορτάζ φιλικών ΜΜΕ της «παρέας» Τσέπελη!
Η Δημοτική παράταξη ‘΄Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ’’ χαιρετίζει την παρουσία του Καθηγητή του Μ.Ι.Τ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη!!
Επιθυμούμε να δηλώσουμε δημόσια - προς αποκατάσταση της αλήθειας - ότι ουδέποτε ψηφίσαμε αρνητικά ή θέσαμε οποιαδήποτε αντίρρηση για την πρόσκληση του διακεκριμένου Έλληνα Επιστήμονα στην πόλη μας.
Αντίθετα, θεωρούμε ότι η έλευσή του και η δυνατότητα επικοινωνίας του κυρίως με τους ΝΕΟΥΣ ανθρώπους της πόλης αποτελεί μια μεγάλη τιμή αλλά και ευκαιρία για εμπλουτισμό των γνώσεων και των παραστάσεών τους γύρω από την επιστήμη των ψηφιακών τεχνολογιών.
Επιπλέον η ομιλία και η παρουσία του στην Ξάνθη μπορούν να λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς και θετικό πρότυπο για την μελλοντική επιστημονική και επαγγελματική τους πορεία.
Αναγκαζόμαστε δυστυχώς να προβούμε σε αυτήν την αυτονόητη δήλωση, διότι για άλλη μια φορά είδαν το φως της δημοσιότητας ψευδή δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και σενάρια επιστημονικής φαντασίας που μας παρουσιάζουν δήθεν αρνητές κάθε πρότασης… Η αλήθεια όμως τους διαψεύδει πάντα….
ΞΑΝΘΗ 15 Ιανουαρίου 2020
ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
‘’ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου