Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

See Through Πιο δυνατός απο σήμερα ο "Μ"! Ποντιακά κάλαντα στην αγορά της Ξάνθης. Όλες οι ειδήσεις

 24 Δεκεμβρίου  
Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, «Αγάπη για την Ξάνθη Μας», Γιάννης Παπαχρόνης και «Πολίτες για την Ξάνθη» Γιώργος Χατζηθεοδώρου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΚΟΞ για τα 5 χρόνια κλειστό Κολυμβητήριο!
-Μαζί τους και ο Δημήτρης Πετρόπουλος!
………………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Λόγω της μεταφοράς του τυπογραφείου που εκδίδεται ο «Μ» δεν βγάλαμε φύλλο το προηγούμενο Σάββατο. 
Από σήμερα απαλλαγμένοι από… «εκβιασμούς» και λάσπη, επανερχόμαστε δριμύτεροι και το κυριότερο, ακόμη πιο απελευθερωμένοι και «ανεξάρτητοι» από κάποιους…Κι ο νοών νοείτω!
……
*Βέβαια οφείλω να πω ένα ευχαριστώ στον πρώην αντιδήμαρχο Ξάνθης και υποτιθέμενο «αδελφό» μου Δημήτρη Μπένη διότι δυστυχώς επί αντιδημαρχίας του άρχισαν και τα «δεινά» του «Μ» αλλά δεν πειράζει…
Εμείς μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με χαμόγελο, δύναμη και να λέμε…η επόμενη μέρα, είναι η καινούργια μέρα. Εκείνος;
Από πολέμιος του Τσέπελη και ο άνθρωπος που ήθελε να απαλλάξει τη  Ξάνθη από αυτούς που τις δημοτικές εταιρείες τις είχαν μετατρέψει σε… ΙΧ και ήθελαν να κάνουν το «ΦΥΣΙΣ»… έγινε ένα μαζί τους!
(σ.σ. Κι ένα βέβαια και με αυτούς που απειλούσε με αγωγές κα μηνύσεις στις εκλογές του 2014!)
……
*Νέα χοντρή επίθεση έκαναν στον Φανουράκη στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, αρχικά ο  Σάββας Μελισσόπουλος και στη συνέχεια ο Πασχάλης Λύρατζης. Με τον πρώτο μάλιστα να ετοιμάζεται να αποχωρήσει  από τη συνεδρίαση γιατί ο Φανουράκης απαντούσε για όλους και για όλα και τον Λύρατζη να ζητάει από τον Δήμαρχο Τσέπελη που καθόταν στα…έδρανα να πάει να  καθίσει στη θέση του, προκειμένου να τελειώσει η συνεδρίαση ομαλά κι εκείνος να «αδειάζει» με τη σειρά του τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχό του και να πηγαίνει να κάθεται στο…έδρανο του Δημάρχου Ξάνθης!
……
*Το τραγικό είναι ότι πριν γίνει το συγκεκριμένο επεισόδιο, έφυγε κι ο γιατρός που συνήθως υπερασπίζεται και τον Φανουράκη και είχε φύγει και ο Δημαρχόπουλος!
Έμεινε όμως ο… Κυριάκος Παπαδόπουλος, του οποίου όλοι πλέον ζητούν την παραίτηση προκειμένου να  φύγει, αφού ούτως ή άλλως, είναι ένας από τους βασικούς υπεύθυνους της ήττας του  Δημαρχόπουλου κι αν δεν κατέβαινε στη Ξάνθη, δεν θα εκλέγονταν ούτε δημοτικός σύμβουλος!
……
*Κυριάκος Παπαδόπουλος, τον οποίο στην συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, εγκωμίαζε και… ευχαριστούσε για το έργο του ο Τσέπελης! Αφού όπως αποδείχτηκε (και τρανή απόδειξη βέβαια η  Χατζογλίδου…) και ο Κυριάκος τελικά για τον… Τσέπελη «δούλευε»!
......
*Βέβαια αν είχε το ελάχιστο πολιτικό ήθος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί μετά την "μετακίνηση" της Χατζογλίδου στο στρατόπεδο του Τσέπελη, διότι αυτός ήταν μια ζωή ο μέντοράς της! 
Δεν μπορώ μάλιστα να καταλάβω γιατί ακόμη παραμένει, αφού όπως λειτουργεί, λειτουργεί σαν 11ος δημοτικός σύμβουλος του Τσέπελη! 
...


Ποντιακά κάλαντα πλημμύρισε η αγορά της Ξάνθης
Στους δρόμους της αγοράς της πόλης μας ψάλανε σήμερα το βράδυ, Δευτέρα 23/12/2019, τα παραδοσιακά κάλαντα του Πόντου.
Μια ευχάριστη έκπληξη για τους καταστηματάρχες αλλά και τους διαβάτες που αντάμειψαν πλουσιοπάροχα, με χαμόγελα αλλα και με φιλοδώρημα, τα παιδιά του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης. Και του χρόνου.
Σύλληψη 2 ατόμων στο Δροσερό Ξάνθης για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Συνελήφθησαν την Πέμπτη 19-12-2019 το πρωί, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) Έλληνες, ηλικίας 70 και 33 ετών, διότι όπως προέκυψε προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας πραγματοποιήσει παράνομη σύνδεση των σπιτιών τους με το δίκτυο, προκαλώντας επιπλέον φθορές.

Παναγιωτόπουλος: Σχηματίζεται κοινό μέτωπο απέναντι στους ισχυρισμούς της Τουρκίας
Στον σχηματισμό ενός κοινού μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και ειδικότερα στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης αναφέρθηκε το Σάββατο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο» απέναντι στους ισχυρισμούς της Τουρκίας, σημείωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης και όλες τις τελευταίες εξελίξεις. «Θα βρει απέναντί της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», συνέχισε.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «κάνουμε τη δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν».
«Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα, ο γείτονας κλιμακώνει τη συμπεριφορά του. Δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής, αλλά και σε επίπεδο πράξεων. Αλλά από εκεί και πέρα, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας», δήλωσε ο υπουργός.
«Εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, δεν ανησυχώ καθόλου», επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
«Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει, για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου.
Για αυτό τον λόγο, η όπως την όρισε «άσκηση που πρέπει να λύσουμε» είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα. «Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα» κατέληξε.

Μικρά-μικρά
*Το Σπήλαιο Αλιστράτης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, θα συμμετέχει στο καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου, με ομάδα καρναβαλιστών και με θέμα «προϊστορικοί άνθρωποι των σπηλαίων».
Το Σπήλαιο Αλιστράτης θα καλύψει τα έξοδα ένδυσης, μετάβασης και διατροφής των καρναβαλιστών.
……
*Πολλές αποχωρήσεις από το δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή. Δημαρχόπουλος με σχεδόν σύσσωμη την παράταξή του, Ιπποκράτης Καμαρίδης, Μανώλης Φανουράκης…
Όλοι κάποιο προσωπικό λόγω είχαν για να αποχωρήσουν.
……
*Τυχαίο; Πάντως για 2η φορά απουσίαζε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ο εντεταλμένος σύμβουλος του Τσέπελη  Χασάν Ογλού Φερτούν!
Το ωραίο είναι ότι ρωτούσαν τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Ξάνθης Θωμά  Ξανθόπουλο αν ξέρει κάτι κι αν έχει τεθεί σε αργία –εγώ βέβαια  το είχα γράψει από τον Σεπτέμβριο-αλλά αυτός έλεγε ότι δεν γνωρίζει!!!

Άγνωστοι «άνοιξαν» καφετέρια στην παραλιακή Καβάλας και ο ιδιοκτήτης προσφέρει αμοιβή για να βρεθούν!
Περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019 τρεις άνδρες διέρρηξαν καφετέρια στην παραλιακή οδό της Καβάλας αφαιρώντας από το εσωτερικό της περίπου 200 ευρώ σε μετρητά και εμπόρευμα [μπουκάλια αλκοόλ] αξίας πάνω από 1.000 ευρώ.
Πρόκειται για το κατάστημα «Το άραγμα» που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως
Οι δράστες είχαν φροντίσει να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κουκούλες και full-face σκούφους αλλά και γάντια για να μην αφήσουν ίχνη πίσω τους. Ωστόσο, η πράξη τους καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος με το υλικό να έχει ήδη δοθεί στην Αστυνομία αλλά και να έχει δημοσιοποιηθεί στο facebook από τον ιδιοκτήτη Παναγιώτη Κέλλη ο οποίος, μάλιστα, προσφέρει αμοιβή σε όποιον γνωρίζει κάτι και μπορεί να βοηθήσει στη σύλληψή τους.
Ο επιχειρηματίας δηλώνει απηυδησμένος, αφού αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος «έπεσε» θύμα διαρρηκτών, εξ ου και προσφέρει αμοιβή 5.000 ευρώ για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από τη ζημία που υπέστη.
Kavalapost

Παρέμβαση της Ένωσης Εισαγγελέων για τις αντιδράσεις στη δίκη της ΧΑ
Την τοποθέτηση της ένωσης εισαγγελέων προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου που σχολίαζαν αρνητικά την πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής. Η συνδικαλιστική ένωση δεν αρνείται την κριτική που ασκείται, ωστόσο, όπως επισημαίνει, όταν αυτή υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο τότε προκαλεί προβλήματα στην δικαστική ανεξαρτησία.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων αναφέρει τα παρακάτω:
«Με   αφορμή   δημοσιεύματα   σε   έντυπο   και   ηλεκτρονικό   τύπο   και δηλώσεις   πολιτικών   προσώπων   σχετικά   με   την   πρόταση   εισαγγελικής λειτουργού, μετά το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας, σε δίκη μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει ότι οι έλληνες εισαγγελείς ασκούν το λειτούργημά τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους και δεν είναι υπεράνω κριτικής, ακόμη και αιχμηρής, η οποία, όμως, όταν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο κι εκφέρεται πριν από την οριστική κρίση του δικαστηρίου, ενέχει κινδύνους για τη Δικαιοσύνη και τη σαφή διάκριση κι ανεξαρτησία της από τις λοιπές συνταγματικά κατοχυρωμένες εξουσίες».

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη η ανοιχτή συνέλευση του ΜέΡΑ25 Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στην Ξάνθη στο ξενοδοχείο Ξανθίππειον  μέσα  σε θετικό, επικοινωνιακό και συνεργατικό κλίμα η ανοιχτή συνέλευση του ΜέΡΑ25 Ξάνθης. Τη συνέλευση διοργάνωσε η ΠΣΕ του ΜέΡΑ25 Ξάνθης και παρευρέθηκαν μέλη των ΠΣΕ Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Σερρών, Καβάλας και Δράμας, καθώς και μέλη-φίλοι του κόμματος. Στην εκδήλωση την οποία προλόγισε η εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 στην Ξάνθη κ.Ελισσάβετ Γιαννίκη έγιναν εισηγήσεις και αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τα πολιτικά πεπραγμένα του ΜέΡΑ25 μετά τις τελευταίες εκλογές  από τον κ. Χρήστο Αλβανό, μέλος της ΟΕΣΚΕ, σχετικά με την Υγεία από τον κ. Βέργουλα Γιώργο, Ιατρό-Τομεάρχη Υγείας του ΜέΡΑ25, σχετικά με την Οικονομία από τον κ.Νάνο Κώστα, Υπεύθυνο Επικοινωνίας ΠΣΕ Καβάλας, καθώς και θέματα που έχουν σχέση με τοπικά προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες των εκάστοτε νομών, τα οποία μετέφεραν στην συνέλευση τα παρευρισκόμενα μέλη των ΠΣΕ. Ακολούθησε συζήτηση και έγινε γόνιμος διάλογος πάνω στις προτάσεις, σκέψεις και ιδέες που διατύπωσαν στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου,  τα παρευρισκόμενα μέλη των ΠΣΕ και τα μέλη και οι φίλοι του ΜέΡΑ25.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου