Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ εξωδικαστικός συμβιβασμός Ιππ. Καμαρίδη με ΔΕΥΑ Νέστου, ερήμην …όλων! Όλοι οι Αρχηγοί παρόντες στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ!

 03 Δεκεμβρίου  
*O Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ επιχείρησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο να επιρρίψει όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση, χωρίς λέξη για την ταμπακιέρα και γιατί φοβάται να είναι παρών στα συμβούλια ο Σδρέβανος!

*Εδώ και τώρα δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΥΑΞ παρουσία του Νομικού Συμβούλου και του πρώην Προέδρου, ζήτησε και χθες η ΝΕΑ Ξάνθη του Πασχάλη Λύρατζη!

*ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Να γιατί επιχειρείται το «φάγωμα» του νομικού Στέργιου Γιαλάογλου από τον Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ι. Καμαρίδη! Διαβάστε την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Νέστου
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι δυστυχώς με τις εξελίξεις και απαιτούμε πλέον κατεπειγόντως να ρθεί θέμα  ΔΕΥΑΞ-Χτες, σήμερα, αύριο στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης και στη συνεδρίαση να παρίστανται τόσο ο πρώην Πρόεδρος Μαρίνος Σδρέβανος όσο και ο Νομικός σύμβουλος της εταιρείας Σέργιος Γιαλάογλου που δεν προσκαλείται στις συνεδριάσεις, επανέλαβε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης, μετά τα «απίστευτα κι όμως…αληθινά» που συνέβησαν στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.
Μάλιστα οι Αρχηγοί-επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα πάνε σύσσωμοι στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ προκειμένου να στηρίξουν τις "φωνες" που αντιστέκονται στο διοικητικό συμβούλιο, καλώντας τον Πρόεδρο Ι. Καμαρίδη, τον Λεβέντ, τον Μούρκα και τους υπόλοιπους....να καλέσουν το ...100 για να τους βγάλουν απο τη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ όπως "έβγαλαν" τον Μαρίνο Σδρέβανο (αλλά και τον Θωμά Ηλιάδη), με αυταρχισμό κατά παράβαση και της νομιμότητας.
Από τη χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζε ωστόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, γνώστης της επί χρόνια αντιδικίας της ΔΕΥΑΞ με τη ΔΕΥΑ Νέστου, ενώ όταν εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε υπόψη του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης η ερώτηση της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ, η απάντηση του νυν Προέδρου της εταιρείας Ιπποκράτη Καμαρίδη ήταν ότι…»η προηγούμενη δημοτική αρχή πάει να….καλύψει τις δικές τις «αμαρτίες» του παρελθόντος», αποφεύγοντας ωστόσο να πει λέξη για την ταμπακιέρα αλλά και γιατί «φοβάται» και «τρέμει» την παρουσία στις συνεδριάσεις του αναπληρωματικού μέλους της ΔΕΥΑΞ Μαρίνου Σδρέβανου απειλώντας τον με το…100 αν δεν αποχωρήσει, αλλά και γιατί δεν ενημερώνει και δεν προσκαλεί στις συνεδριάσεις και τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας Στέργιο Γιαλάογλου ως έχει υποχρέωση ώστε να προστατευθούν και τα άλλα μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ που κινδυνεύουν και αυτοί με σοβαρά ποινικά αδικήματα υπογράφοντας εν λευκώ όλες τις εισηγήσεις του!!!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ!
Όλα ξεκίνησαν μετά τα απίστευτα γεγονότα που εξελίχτηκαν στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 30 Νοεμβρίου, όταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιπποκράτης Καμαρίδης ενώ είναι υποχρεωμένος εκ του Νόμου να προσκαλεί στις συνεδριάσεις τα τακτικά αλλά και τα αναπληρωματικά μέλη, έφτασε στο σημείο να τηλεφωνήσει ακόμη και στο…100, απαιτώντας να…απομακρυνθεί από το Δ.Σ. το αναπληρωματικό μέλος της Διοίκησης Μαρίνος Σρέβανος που πήγε στη θέση του τακτικού μέλους.
Περισσότερη αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απουσία του Νομικού συμβούλου της εταιρείας Στέργιου Γιαλάογλου που σε σχετική ερώτηση του «Μ» αν είχε δίκη και ήταν απών ή υπάρχει κάποιος λόγος, η απάντησή του ήταν λιτή ναι μεν αλλά ξεκάθαρη:
"Όχι. Δεν με καλούν πλέον. Ο νέος Πρόεδρος δεν επιθυμεί καμία συνεργασία μαζί μου. Είμαι ανεπιθύμητος πλέον"...
Η απάντηση αυτή σε συνδυασμό με την εν "κρυπτώ" προσωπική συμφωνία που πήρε ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ι. Καμαρίδης για εξωδικαστικό συμβιβασμό με  προσωπική επιστολή στη ΔΕΥΑ Νέστου μολονότι εκκρεμούσε εκκρεμοδικία προκάλεσε όπως αυτονόητο έντονες αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ήδη –πλην της παράταξης Γιάννη Παπαχρόνη-προχωρούσαν σε ανακοινώσεις καταγγελίες εναντίον του.  .
Υπενθυμίζουμε φυσικά ότι εάν συντρέχουν ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ απο τις συγκεκριμένες πρακτικές του νυν Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη, αυτές βαρύνουν και τα μέλη του Δ.Σ. του εταιρείας που ΨΗΦΙΖΟΥΝ τις εισηγήσεις του, χωρίς μάλιστα να συμβουλεύονται ούτε τον Νομικό Σύμβουλο τον οποίο επίσης ενώ όφειλαν να ενημερώσουν, δεν προσκαλεί όμως πλέον ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ιπποκράτης Καμαρίδης, διότι έκρινε πλέον....ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ!
Μολονότι ο Στέργιος Γιαλάογλου είναι αυτός που "έσωσε" στη κυριολεξία απο τη φυλακή στο παρελθόν τον νυν Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη! Σε καταγγελίες της τότε παράταξης Ξυνίδη-Πούλιου-Σάββα Μελισσόπουλου...! 
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ "ΚΑΙΕΙ" ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ -






Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ-ΛΥΡΑΤΖΗΣ: Επιτέλους, ανοιχτή συζήτηση για τη ΔΕΥΑΞ, το χτες, το σήμερα., το αύριο
Οι ανακοινώσεις των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τα διαδραματιζόμενα στη τελευταία συνεδρίαση της  ΔΕΥΑΞ δυστυχώς επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν αυτό που υποστήριζε ευθύς εξ’ αρχής ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Πασχάλης Λύρατζης  που ανέλαβε το νέο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.
Έντιμη και καθαρή συζήτηση για την ΔΕΥΑΞ με αποκλειστικό στόχο τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.
Το χτες, το σήμερα και το αύριο της κορυφαίας εταιρείας του Δήμου Ξάνθης και ειδικότερα η χρονίζουσα δικαστική της αντιδικία της με τη ΔΕΥΑ Νέστου στο θέμα της παροχής αλλά και τιμής της αγοράς του νερού από τα νερά του Παραδείσου.
Μάλιστα το συγκεκριμένο έθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης και προσωπικά στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης στην πρώτη κι όλας συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων στο δημαρχείο και με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι πήρε διαφορετική απάντηση σε σχέση με τη λογική που κινείται η σημερινή διοίκηση για την ΔΕΥΑΞ με την ΔΕΥΑ Νέστου.
Η καθαρή θέση της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ.
Από τη μια, μια δημοτική αρχή που ενδιαφέρεται μόνο για…οφίτσια,  απευθείας αναθέσεις και "διορισμούς" ειδικών και εντεταλμένων συμβούλων (!) κι από την άλλη μια αντιπολίτευση σε συνεχή…nirvana, δεν τολμά να πει τα πράγματα με το όνομα τους!
Αφήνουμε λοιπόν τον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης αντί να ασχολείται με τα ΚΑΥΤΑ προβλήματα του Δήμου Ξάνθης και ιδιαίτερα τη ΔΕΥΑΞ να «γυρολογεί» στα έδρανα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης υποσχόμενος…»οφίτσια» και παροχές και αφήνουμε και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην…nirvana τους! Αδύναμοι δυστυχώς να τολμήσουν και δίγλωσσοι δυστυχώς να πουν τα πράγματα με το όνομά τους διαφυλάσσοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα των δημοτών και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά το πάγιο αίτημά μας.
-Κύριε Δήμαρχε, απαιτούμε πλέον κατεπειγόντως μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΥΑΞ,  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης με μοναδικό   θέμα: Χθες, σήμερα, αύριο- ΔΕΥΑΞ στο οποίο θα είναι παρόντες τόσο ο πρώην Πρόεδρος της Διοίκησης όσο και ο Νομικός σύμβουλος. Δεν πάει άλλο!
Και παράλληλα απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο:
-Γιατί παρά τις δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου Ξάνθης κ.Τσέπελη δεν ήρθε ακόμη προς συζήτηση το θέμα της ΔΕΥΑΞ που κατά την άποψή μας είναι άμεσης προτεραιότητας και ειδικότερα μετά τα όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις της νέας Διοίκησης. Και "προσβάλουν" όλους μας! Ποια συμφέροντα εμποδίζουν την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας;
-Ποια ήταν η θέση της διοίκησης του κυρίου Τσέπελη στη ΔΕΥΑΞ επί Δημαρχίας Στυλιανίδη και αντιδικούσε επίσης με τη ΔΕΥΑ Νέστου; Και τι ήταν αυτό που άλλαξε με τη σημερινή διοίκηση και υπάρχει τέτοια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων;
-Γιατί η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ διαφώνησε με την Διοίκηση της ΔΕΥΑ Νέστου ως προς την τιμή του νερού που παρέχεται στους Ξανθιώτες και αναγκάστηκε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη; Με αποτέλεσμα να υπάρχει και η γνωστή εκκρεμοδικία;
-Ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ συμφωνεί με τη προσωπική πρωτοβουλία του νέου Προέδρου και χωρίς την έγκριση του Διοικητικού συμβουλίου αλλά και του Δημοτικού συμβουλίου, να κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό με την ΔΕΥΑ Νέστου χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και χωρίς την παρουσία του Νομικού συμβούλου στις συνεδριάσεις. Κι ενώ υπάρχει μάλιστα και εκκρεμοδικία;
Για τη Δημοτική Παράταξη "ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ"
Λύρατζης Πασχάλης
Καφετζής Κωνσταντίνος
Παππά Σοφία

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:  Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ι. Καμαρίδης ενώ υπάρχει εκκρεμοδικία με τον Δήμο Νέστου έκανε μόνος...εξωδικαστικό συμβιβασμό!
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29-11-2019 συνέβησαν πρωτόγνωρα γεγονότα που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν «καινούρια αντίληψη διοίκησης», αλλά αντιθέτως δημιουργούν προβληματικές συνθήκες λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης, με αντιδημοκρατικές πρακτικές αποκλεισμών και φίμωσης.
Πιο συγκεκριμένα:
1.Για άλλη μια φορά απουσίαζε ο Νομικός Σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Γιαλάογλου, σε αντίθεση με τους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου, οι οποίοι καλούνται και παρίστανται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γιατί άραγε αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση;
Εμείς τονίσαμε πως η παρουσία του Νομικού Συμβούλου είναι επιβεβλημένη, ενώ η απουσία του εγκυμονεί κινδύνους για τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης.
2.Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ απαίτησε την απομάκρυνση του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. κ. Σδρέβανου Μαρίνου, με το αιτιολογικό πως δεν έχει ενημερωθεί η διοίκηση για την απουσία του τακτικού μέλους του Δ.Σ. και επομένως παρατύπως βρίσκεται στη συνεδρίαση. Κατόπιν συνεχών και έντονων αντεγκλήσεων και της άρνησης του κ. Σδρέβανου να αποχωρήσει, ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία!! Με την πλειοψηφία των παρόντων μελών, δηλαδή των μελών της παράταξης του Δημάρχου, που έχουν τοποθετηθεί στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., αποφασίστηκε να μην λάβει μέρος στη συνεδρίαση ο κ. Σδρέβανος  και κατόπιν τούτου αποχώρησε.
Αλήθεια η συμμετοχή του σε τι θα δημιουργούσε πρόβλημα;
Αντιθέτως πόσο δημοκρατική ενέργεια αποτελεί ο διωγμός ενός αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ με μία τυπικού χαρακτήρα, ασήμαντη και απολύτως παράλογη δικαιολογία;
Εμείς τονίσαμε πως η παρουσία του αναπληρωματικού μέλους, που αναπληρώνει τακτικό μέλος που απουσιάζει, είναι απολύτως σύννομη και επομένως θα πρέπει να παραμείνει στη συνεδρίαση!
3.Επίσης τονίσαμε πως  η παρουσία του κ. Σδρέβανου στη συνεδρίαση είναι απολύτως επιβεβλημένη και χρήσιμη, καθώς το σημαντικότερο ζήτημα της ημερήσιας διάταξης ήταν αυτό της δικαστικής διένεξης της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ με τη Δ.Ε.Υ.Α ΝΕΣΤΟΥ, για την οποία διένεξη η προηγούμενη διοίκηση, υπό την προεδρία του κ. Σδρέβανου, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Κατά τη συζήτηση αυτού του θέματος, ο σημερινός Πρόεδρος κ. Καμαρίδης εισήγαγε προς ψήφιση έναν προαποφασισμένο εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος αποτέλεσε ιδέα και πρότασή του προς τη ΔΕΥΑ Νέστου, χωρίς να έχει  καμία εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της εταιρίας και χωρίς να έχει γίνει καμία ενημέρωση ή αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον οποίο καταψηφίσαμε!
Ξάνθη 30 Νοεμβρίου 2019
Δημοτική Παράταξη
“ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”
Σάββας Μελισσόπουλος
Σταυρακάρας Παναγιώτης
Χουσεΐνογλου Τιμούρ
Παπαδάκης Φάνης
Τσαρεκτσή Τζενάν
Τοπ Σινάν
Χαριτωνίδου Ειρήνη
Καλογερής Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου