Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΜΕ 13 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ! Τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Μπένης από το 3μελές με μάρτυρα υπεράσπισης τον Ιπποκράτη Καμαρίδη!

 11 Δεκεμβρίου  
*Με εξουσιοδότηση και εκπροσώπηση από τον Θανάση Ξυνίδη καταδικάστηκε χθες για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση σε βάρος του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη ο πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης

*Τι έλεγε για τον Δημήτρη Μπένη όταν ήταν αντ΄ αυτού αντιδήμαρχος ο Ιπποκράτης Καμαρίδης ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ -Τι έλεγε ο Δημήτρης Μπένης για τον γνωστό Υπαίθριο Παιδότοπο!



Με 13 μήνες φυλακή κατά συγχώνευση τιμωρήθηκε χθες από το  Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία (Ψευδή κατάθεση) σε βάρος του πρώην Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ξάνθης Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη για την περίφημη υπόθεση με τα CD του Σαββιδάκη...
Η δίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωϊ με μάρτυρα υπεράσπισης του Δημήτρη Μπένη τον πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης (νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ με μηνιαία αντιμισθία 1.710 ευρώ) Ιπποκράτη Καμαρίδη (σ.σ. Άσχετα με αυτά που προηγήθηκαν αναμεταξύ τους παραμονές δημοτικών εκλογών και  τον Νοέμβριο του 2014…) και πολιτική αγωγή και μάρτυρα κατηγορίας τον Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη που περιέγραψε με μελανά σημεία αυτά που «τράβηξε» εξ’ αιτίας του προσωπικού πολέμου που εισέπραξε εξ’ αιτίας της συναυλίας του Γιάννη Σαββιδάκη αυτός και οικογένειά του.
Δικηγόρος υπεράσπισης του Δημήτρη Μπένη ήταν ο Θανάσης Ξυνίδης, ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στην δίκη και εξουσιοδοτήθηκε από τον δικηγόρο του. Περίμενε ωστόσο το αποτέλεσμα στο απέναντι από τα δικαστήρια καφέ FORET όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις του.
Πολιτική αγωγή και δικηγόρος του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη ήταν ο  Κώστας Κουρτίδης που στάθηκε στο κατηγορητήριο και μίλησε για «στημένη» κατασυκοφάντηση και ψευδή καταμήνυση του πελάτη του αλλά και το προσωπικό δράμα που έζησε με αποτέλεσμα μάλιστα να οδηγηθεί και σε παραίτηση τότε απο τη θέση του Προέδρου. 
Σημειώνεται ότι η παραπάνω υπόθεση οδηγήθηκε αυτεπάγγελτα στο δικαστήριο, όταν ο Δημήτρης Μπένης έκανε μηνυτήρια αναφορά κατά του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη και παντός υπευθύνου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, ωστόσο από την προκαταρκτική δεν προέκυψαν αυτά που είχε καταθέσει κατά του Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάει στο Αρχείο με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών και να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Μπένη, μάρτυρας υπεράσπισης του οποίου κατέθεσε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης.
Η δίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωί και το ολοκληρώθηκε στις 15.30 με την απόφαση του δικαστηρίου που τιμώρησε τον Δημήτρη Μπένη και για τα δυο αδικήματα με συνολική ποινή 12 μηνών για το αδίκημα της Ψευδούς καταμήνυσης και 3 μηνών για ψευδή κατάθεση και κατά συγχώνευση 12+1=13 μήνες φυλακή.
Την ενοχή του κατηγορουμένου για το πρώτο αδίκημα ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας και την απαλλαγή για το δεύτερο αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης με βάση τον νέο ποινικό νόμο. Αντίθετα την καταδίκη του Δημήτρη Μπένη ζήτησε στην αγόρευσή του ο δικηγόρος Κώστας Κουρτίδης.
Ο Δημήτρης Μπένης άσκησε έφεση δια του δικηγόρου του Θανάση Ξυνίδη και αφέθηκε ελεύθερος.
Πρόεδρος του Τριμελούς ήταν ο εξαιρετικός δικαστής κ.Παπαστεργίου με πρωτοδίκες τις κυρίες Γκουτζίκα και Καζόλη.
Εισαγγελέας έδρας ήταν η  Δήμητρα Χατζάκη.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε στο δικαστήριο η κατάθεση του μάρτυρα Ιπποκράτη Καμαρίδη που αναφέρθηκε αιχμηρά και στις…»μαϊμουνιές» που έγιναν κατά την συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου την περίοδο του Πασχάλη Λύρατζη αλλά και η...επιμονή του στην...ενοχή του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη μολονότι είχε απαλλαγή απο την Δικαιοσύνη! 
Ο "Μαχητής" θέλοντας ωστόσο για μια ακόμη φορά να σχολιάσει τα συμβαίνοντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον Δήμο Ξάνθης όπου ορκισμένοι "εχθροί" εν...μια νυκτί όταν τα συμφέροντά τους είναι κοινά....γίνονται φανατικοί φίλοι, δημοσιεύει δυο ξεχωριστά ντοκουμέντα. 
Διαβάστε τα παρακάτω:
ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΟΞ

Υπενθυμίζουμε ότι Ιπποκράτης Καμαρίδης και Δημήτρης Μπένης ήταν για πολλά χρόνια σε…εμπόλεμη κατάσταση με τον πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης μάλιστα να είναι ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ και κατά του γνωστού ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον Νοέμβριο του 2014. Διαβάστε αυτούσιο το ρεπορτάζ από το ZUGLAgr:  
«Βαριές καμπάνες σε παιδότοπους της Ξάνθης επέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου για παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί ήδη από το καλοκαίρι.
Πρόκειται για μια σειρά παραβάσεων που εντοπίστηκαν σε πέντε συνολικά επιχειρήσεις, κλειστούς και υπαίθριους παιδότοπους, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να εισηγείται προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την επιβολή προστίμου αλλά και τη σφράγιση των καταστημάτων.
Αναβολές για... τα μάτια του κόσμου!
Οι υποθέσεις είχαν απασχολήσει ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού την τότε Επιτροπή του Δήμου, οδηγήθηκαν ωστόσο σε αναβολές για τη διευθέτηση κάποιων εκκρεμοτήτων από πλευράς των επιχειρήσεων μετά από αίτημα των νομικών τους εκπροσώπων, με τις παραβάσεις ωστόσο να υφίσταντο.
Η πρώτη υπόθεση αφορούσε παιδότοπο υπαίθριο ο οποίος λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια και μάλιστα καταλαμβάνοντας κοινόχρηστο χώρο. Πρόκειται για κατάστημα κοντά στο γήπεδο του ΑΟΞ το οποίο εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, και στο οποίο βεβαιώθηκε αρχικά η παράβαση στις 4 Ιουνίου. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας τότε διαπιστώθηκε πως ο υπαίθριος παιδότοπος λειτουργούσε στερούμενος την απαιτούμενη άδεια, κάτι που διαπιστώθηκε και στη δεύτερη αυτοψία στις 25 Αυγούστου. «Ζητήσαμε προθεσμία ώστε να απομακρυνθούν τα παιχνίδια γιατί δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία, αλλά έρχονται συγκεκριμένοι υπάλληλοι από συγκεκριμένη εταιρία που το αναλαμβάνουν» σημείωσε η δικηγόρος του παιδότοπου, ενώ όπως έγινε γνωστό στην τελευταία αυτοψία στις 24 Σεπτεμβρίου τα παιχνίδια είχαν απομακρυνθεί.
ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ
«Και πέρσι είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορεί να πάρει άδεια στον συγκεκριμένο χώρο ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Εδώ και χρόνια δουλεύει παρανόμως ο εν λόγω παιδότοπος και ερχόμαστε να αποφασίσουμε για ένα θέμα που λες ή βάζω ένα πρόστιμο όπως ορίζει ο νόμος ή πας στο σκαμνί για διαφυγόντα κέρδη» σημείωσε ο κ. Δημήτρης Μπένης τονίζοντας πως «το θέμα σέρνεται εδώ και χρόνια, υπάρχουν αλληλογραφίες και τα πάντα».
Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ στην εν λόγω επιχείρηση, ενώ παρόμοια ήταν και η στάση τους και στη δεύτερη υπόθεση που αφορούσε υπαίθριο πλανόδιο που λειτουργούσε επίσης χωρίς άδεια, αν και σε ιδιωτικό χώρο.
ΠΗΓΗ: Zougla.gr- thrakitoday.com (10-10-2014)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ

Και για να δείτε πόσο εύκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι χθεσινοί «εχθροί»  γίνονται… «φίλοι» εν ριπή οφθαλμού, διαβάστε την ιστορική καταγγελία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτη Καμαρίδη τον Φλεβάρη 2014. Την δημοσιεύουμε αυτούσια:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ:
«ΞΑΝΘΗ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»»
ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΙΠΠ. ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ: Παρέλαβαν «προσωρινά», πλήρωσαν «οριστικά»
Ο εργολάβος πληρώθηκε με την προσωρινή παραλαβή, ενώ το έργο παραλήφθηκε οριστικά χθες...
Αυτά είναι «πεπραγμένα» του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, που κατά πλειοψηφία παρέλαβε οριστικά και τυπικά πλέον το έργο της ενοποίησης πλατειών στο κέντρο της πόλης.
Ένα έργο, για το οποίο επιφυλασσόμαστε να λάβουμε θέση, αφού ελέγχονται από ειδικούς συνεργάτες της παράταξής μας, όλα τα πεπραγμένα: από την αρχική διακήρυξη, τη σύμβαση, τις τροποποιήσεις, τις τμηματικές πληρωμές και φυσικά την υφή του έργου από πλευράς ποιότητας και συμβατικών υποχρεώσεων.
Εκείνο όμως που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση, είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή, όσο και η παραπαίουσα Αντιπολίτευση (κατά πλειοψηφία βέβαια λόγω σκοπιμοτήτων και γνωστών ισορροπιών), ενέκριναν με προσωρινή παραλαβή – εμείς γνωρίζουμε τμηματική όλα αυτά τα χρόνια – να πληρώνουν τον εργολάβο του έργου κατά προτεραιότητα, όταν άλλοι προμηθευτές του Δήμου, στοιβάζονται όλα αυτά τα χρόνια και περιμένουν να πληρωθούν από τις προμήθειες που κάνουν στο Δήμο, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αρνηθεί να συνεργαστούν εξ’ αυτού του λόγου, της ρουσφετολογικής αντιμετώπισης δηλαδή των εξοφλήσεων υποχρεώσεων.
Και δεν θα ήταν περισσότερο παράξενο όλο αυτό, αν ο εργολάβος του έργου, δεν είχε τις γνωστές σχέσεις με τον νυν Αντιδήμαρχο και «αντ’ αυτού» του απερχόμενου Δημάρχου Ξάνθης, αλλά και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου, οποίος ήταν και «επιβλέπων» στο έργο.
Παραδίδουμε στην κρίση των συνδημοτών μας τις πρακτικές αυτές που χαρακτηρίζουν το σημερινό δημοτικό συμβούλιο.
Εκείνο που αποτελεί δέσμευση για εμάς προς τους Ξανθιώτες είναι ότι οι εξοφλήσεις των προμηθευτών του Δήμου θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας της κάθε προμήθειας και του κάθε έργου και όχι με ρουσφετολογικές τακτικές που κρατούν «δέσμιους» τους επαγγελματίες μας.
(ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ-ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥΔΗ 20/2/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου