Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: Θα πάρουμε τα Λουτρά Ποταμιάς! Ο Δήμος Αβδήρων θα «χτυπήσει» στη δημοπρασία το ακίνητο και θα το αναπλάσει, ξοδεύοντας πάνω από 1.5 εκατ. ευρώ!

 10 Δεκεμβρίου  
Στην Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα-Εταιρεία Ακινήτων δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.ΑΕ) ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης την προηγούμενη εβδομάδα!
ΤΗΝ αποκάλυψη ότι την ημέρα που κατέβηκε στην Αθήνα για τις εκλογές της ΚΕΔΕ επισκέφθηκε και συζήτησε με την νέα Πρόεδρο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Ε.Τ.Α.Δ.ΑΕ) προκειμένου ο Δήμος Αβδήρων να αγοράσει και να αναβαθμίσει τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ έκανε χθες στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του ΝΕΧΤ TV ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρλιδης.
Ο Δήμος Αβδήρων με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων θα «χτυπήσει» στη δημοπρασία Αβδήρων το ακίνητο των Λουτρών Ποταμιάς (με όλες τις εγκαταστάσεις…), ευελπιστώντας να το αγοράσει προσφέροντας μέχρι 500.000 ευρώ και παράλληλα μέσα από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα προχωρήσει στην ανάπλαση του χώρου και των εγκαταστάσεων, ύψους 1.000.000 ευρώ με στόχο να αυξήσει την επισκεψιμότητά του και να τα κάνει γνωστά σε όλη την Ελλάδα ώστε να γίνει μια επικερδής επιχείρηση.
Αυτήν τη στιγμή τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ δέχονται ημερησίως 20 άτομα περίπου που πληρώνουν 2.5 ευρώ την ημέρα, ενώ απασχολούνται δυο άτομα. Έναν υπεύθυνο υπάλληλο και μια νοσηλεύτρια.
Η Λουτρόπολη της Ποταμιάς -ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα Λουτρά της Ποταμιάς - Νέας Κεσσάνης βρίσκονται στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης - Κομοτηνής. Σε μικρή απόσταση απλώνεται η λίμνη Βιστωνίδα ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδος και λίγο πιο μακριά βρίσκεται το γραφικό λιμάνι του Πόρτο Λάγος.
Η Λουτρόπολη διαθέτει σύγχρονες υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις. Τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονται από Βοριούχα, Σιδηρολιθιούχα και οξυανθρακικά και η θερμοκρασία τους φτάνει μέχρι και 65.5ο C. Το υδροθεραπευτήριο της Λουτρόπολης διαθέτει 2 ομαδικές πισίνες Ανδρών και Γυναικών. Οι πηγές της περιοχής χαρακτηρίζονται αλκαλικές οξυπηγές και τα νερά τους ως υπέρθερμα χλωριονατριούχα.. Ενδείκνυται για τη θεραπεία παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, όπως ρευματοπάθειες και αρθροπάθειες.
Ωράριο Λειτουργειας:  Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 17:00. Σάββατο Κυριάκη Κλειστά.
Τηλ. Επικοινωνιας: 2541352574
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ
Οι πηγές των ιαματικών υδάτων της Ποταμιάς Δήμου Αβδήρων, βάση των χημικών αναλύσεων κατατάσσονται στις χλωρονατριούχες ιαματικές Πηγές με αρκετή ποσότητα θεϊκών ιόντων (έγγραφο του ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου του Υπουργείου Κοινοτικών Υπηρεσιών αριθ. 460/9.81 - εοτ 36122/22.6.81).
loutra_egenia_2011 (6).jpg
Ενδείκνυνται στις ακόλουθες παθήσεις:
Φλεγμονώδεις αρθρίτιδες (3 μήνες μετά τον παροξυσμό).
Εκφυλιστικές αρθροπάθειες όταν δεν υπάρχει παρόξυνση.
Οσφυαλγία - οσφυοισιαλγία - ριτίδες
Μετατραυματικές οστεοαρθροπάθειες
Περαιτέρω , οι συγκεκριμένοι τρόποι θεραπείας όπως Πόση , Εισπνοή και Λουτροθεραπεία κάτω από κατάλληλες συνθήκες μπορούν να αποβούν ωφέλιμες στις ακόλουθες παθήσεις:
ΠΟΣΗΘΕΡΑΠΕΙΑ
Άτυπες ανεπάρκειες πέψεως, χρόνιες υπερεκριτικές γαστρίτιδες, χρόνιες κολίτιδες, εντεροκολίτιδες μεγάκολου και δολιχόκολου, χρόνιες ασθένειες ήπατος, ηπατική ανεπάρκεια.
ΕΙΣΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Υποτροφικές φλογώσεις των αναπνευστικών οδών.
ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χρόνιες ρευματοπάθειες, μυοσίτιδες, χρόνιες εκφυλιστικές εκβάσεις τραυμάτων, μετεγχειρητικό στάδιο αιμορροΐδων, άτυπες γυναικολογικές φλογώσεις, νευραλγίες, νευρίτιδες, παροδοντοπάθειες, λευκόρροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου