Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Η απευθείας ανάθεση των 24.800 ευρώ με υπογραφή Ασκαρίδη, η Αποκεντρωμένη, η Επίτροπος, η παραλαβή και ο στολισμός της πόλης!

 12 Δεκεμβρίου 
*Δεν ηξεύρω τι θα συμβεί με αυτήν  την ιστορία που έχει ανοίξει στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ο νέος Πρόεδρος Ηλίας Ασκαρίδης με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του για την απευθείας ανάθεση των 24.800 ευρώ για τον στολισμό της πόλης, με εντολές Τσέπελη-Φανουράκη!
-Το σίγουρο όμως είναι ένα! Η συγκεκριμένη υπόθεση αναδύει …«μπόχα» συμφερόντων και σκανδαλώδους ανάθεσης σε ημέτερο του Δημάρχου Ξάνθης από τον οποίο ήδη –όπως ομολόγησε και ο Ασκαρίδης- παίρνει τα ηλεκτρολογικά υλικά του ο Δήμος Ξάνθης!!! Ομολογία που έγινε δημόσια ενώπιον και της κάμερας και των λοιπών μελών του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού..
……
*Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει, καθώς χθες το συνεργείο στόλιζε κανονικά την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την κεντρική πλατεία (σ.σ. Πέρασε και από το μαγαζί της αντιπροέδρου Φένιας Τσαγκάλα), γεγονός που δημιουργεί απορίες ως προς την… παραλαβή των στολιδιών και την επιμονή του Λύρατζη να είναι παρών και ο ίδιος!
-Τελικά κύριε Ηλία Ασκαρίδη τα…πήρατε ήδη τα στολίδια; Κι αν επιτρέπεται από ποιο… μαγαζί; Αυτό που ήδη κυκλοφορεί στη «πιάτσα» εδώ και πολλές μέρες;  Με τον γνωστό τρόπο που αποκάλυψε και ο Γιάννης Παπαχρόνης στην Οικονομική Επιτροπή;
Φέρνει άλλες δυο…προσφορές αυτός που είναι να πάρει τη δουλειά και κάπως έτσι…την «παίρνει»;
……
*Την ίδια ώρα ωστόσο γνωστός «Τσεπελοφύλακας» χτύπησε κατά το γνωστό τρόπο, μεταφέροντας για μια ακόμη φορά τη θέση του Μανώλη Φανουράκη:
«Ο Λύρατζης για τα στολίδια στο Λαγκαδά φώναξε την αντιπολίτευση για την παραλαβή;»  Σχολίασε με νόημα…
Και η απάντηση του πρώην Προέδρου…
-Γιατί μου ζήτησε κάποιος επικεφαλής παράταξης από την αντιπολίτευση κάτι τέτοιο και δεν το έπραξα; (Σ.Σ. Σωστός…Διότι στην αντιπολίτευση τότε ήταν και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, αλλά και οι εκπρόσωποι του Φανουράκη!)
……
*Μάλιστα κύκλοι του πρώην Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού απάντησαν ακόμη πιο δηκτικά στην «ερώτηση» της …Voice of Faoyrakis λέγοντας με νόημα:
«O Πασχάλης Λύρατζης για τη νομιμότητα της δαπάνης, έστειλε το ένταλμα τόσο στην επίτροπο όσο (την απόφαση ανάθεσης) στην Αποκεντρωμένη για τη νομιμότητα συνολικού ύψους 11.000 ευρώ. Ούτε της μισής δηλαδή της σημερινής δαπάνης που ανέρχεται στο χρηματικό ποσόν των 24.800 ευρώ….Μάλιστα εκείνος ο στολισμός είχε ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΕΙ ιδιαίτερα από τον νυν φανατικό υποστηριχτή του κυρίου Τσέπελη, Σταύρο Καρυπίδη για την εξαιρετική αισθητική του.
Ο Φανουράκης ως ο πραγματικός «Πρόεδρος» του Κέντρου Πολιτισμού έχει τα «κότσια να στείλει την απόφαση ανάθεση της δαπάνης στην Αποκεντρωμένη και το ένταλμα πληρωμής στην επίτροπο…;»
-Μανώλη Φανουράκη –και Ηλία Ασκαρίδη- έχετε τα… ΚΟΤΣΙΑ;;;
…..
*Αφελές ερώτημα αφελούς Ιθαγενή! Μα γιατί κύριοι… «κύκλοι» του Λύρατζη δεν κάνετε τα παραπάνω ερωτήματα στον Ηλία Ασκαρίδη που ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ανέλαβε ήδη με την υπογραφή τους πολιτικές και ποινικές ευθύνες;
-Και ρωτάτε τον Φανουράκη που… δεν την υπογράφει;
……
*Και στο ρεζουμέ θέτω για το συγκεκριμένο θέμα και τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Η παραλαβή των στολιδιών που έγινε –αν έγινε- σύμφωνα με την ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη, μήπως είναι τόσο λεπτομερής που… προκαλεί με την… λεπτομέρειά της; (σ.σ. Λες κι έγινε δηλαδή από τον ίδιο τον προμηθευτεί…)
2. Κύριε Ασκαρίδη που βγαίνετε με θράσος και μας λέτε ότι πρωτίστως αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι δουλειές να πηγαίνουν σε ντόπιους επαγγελματίες, μήπως πρωτίστως όμως πρέπει να τηρείται η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ! Και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος να ενημερώνονται και όλοι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες;
3. Η κυρία Επίτροπος πως είναι δυνατόν να υπογράψει μια απευθείας ανάθεση των 24.800 ευρώ –στο όριο δηλαδή-χωρίς να ελέγξει όλες αυτές τις σκοπιμότητες αλλά και στο αν έγινε τελικά ή δεν έγινε ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ του σχετικού έργου;  Που αφορά το διάκοσμο της πόλης και δεν είναι στους ΣΚΟΠΟΥΣ του Κέντρου Πολιτισμού;
Και μάλιστα με σύσσωμη την αντιπολίτευση να ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ το σχετικό θέμα στην Οικονομική Επιτροπή;

4. Και τελικά ποιος θα μας πει πόσο στοίχησε στους δημότες ο συνολικός φετινός στολισμός της πόλης για τις γιορτές των Χριστουγέννων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου