Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ερώτηση Βελόπουλου – Αβδελά στη Βουλή για την καθυστέρηση της διανομής σχολικών γευμάτων στην Ξάνθη!

 11 Δεκεμβρίου  
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατέθεσαν στη βουλή, ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής του κόμματος Απόστολος Αβδελάς σχετικά με την καθυστέρηση της διανομής σχολικών γευμάτων στις σχολικές μονάδες της Ξάνθης.
Συγκεκριμένα οι δυο βουλευτές αναφέρουν ότι ενώ οι γονείς των μαθητών υπέγραψαν τις υπεύθυνες δηλώσεις- αιτήσεις για τα σχολικά γεύματα, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης έχει ολοκληρώσει προ πολλού τη διαδικασία και έχουν περάσει ήδη 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η διανομή σχολικών γευμάτων στην Ξάνθη, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος Κόμματος,
Βουλευτής Λάρισας- Ελληνικής Λύσης,
Απόστολος Αβδελάς Βουλευτής Α΄  Θεσσαλονίκης-
Ελληνικής Λύσης
Θεσσαλονίκη 5/12/2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Σχολικά γεύματα στην Ξάνθη»
Κυρία Υπουργέ,
Έχουν περάσει ήδη 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η διανομή σχολικών γευμάτων στην Ξάνθη, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.
Οι γονείς, που υπέγραψαν τις υπεύθυνες δηλώσεις- αιτήσεις για τα σχολικά γεύματα, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους γι’ αυτήν την καθυστέρηση.
Η Αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης έχει ολοκληρώσει προ πολλού τη διαδικασία, όπως επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος για τον συντονισμό των σχολικών γευμάτων, αλλά η εντολή από το αρμόδιο Υπουργείο για την έναρξη της διαδικασίας δεν έχει έρθει.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε, κ. Υπουργέ:
Προτίθεστε να προβείτε άμεσα σε εντολή, ώστε να ξεκινήσουν τα σχολικά γεύματα για την σίτιση των παιδιών των ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά ομάδων;
Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΒΔΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου