Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΞ!!! Θέλουν να αποφασίζουν…μόνοι τους στο Δ.Σ., τρέμουν και φοβούνται τον Σδρέβανο!

 30 Νοεμβρίου  
Χαμός στο χθεσινό συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ! Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ι. Καμαρίδης απείλησε με…αστυνομία τον Μαρίνο Σδρέβανο κι έβγαλε από τη συνεδρίαση τον δημοτικό σύμβουλο Θωμά Ηλιάδη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ Ι. ΚΑΜΑΡΙΔΗ
Η ΔΕΥΑΞ πρότεινε στη ΔΕΥΑ  Νέστου να της… πληρώσει τα «οφειλόμενα»,  ενώ η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμοδικία στα δικαστήρια!

 *Για το 2020 η ΔΕΥΑΞ επιβαρύνεται με 500 χιλ. ευρώ περίπου ενώ για το 2021 και μετά με ένα επί πλέον κονδύλι 300.000 ευρώ!!!! Εδώ και τώρα το θέμα της ΔΕΥΑΞ στο δημοτικό συμβούλιο! 

Χαμός στο χθεσινό συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ! Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιπποκράτης Καμαρίδης απείλησε με…αστυνομία τον Μαρίνο Σδρέβανο αν δεν έβγαινε μόνος από την συνεδρίαση  κι όταν αυτός τον κάλεσε να τον κάνει, το επέβαλε με…ψηφοφορία, στην οποία ψήφισε λευκό ο εκπρόσωπος του σωματείου και ΚΑΤΑ τα έτερα μέλη Φάνης Παπαδάκης και Παυλίδου Ελισσάβετ.
Μάλιστα ο ίδιος έβγαλε έξω από τη συνεδρίαση και τον εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης Θωμά Ηλιάδη, κάτι που είναι πρωτάκουστο, αφού δεν είναι δυνατόν να «αποβάλεις» έναν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο από το να παρακολουθεί οποιαδήποτε συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ ή των άλλων φορέων του Δήμου Ξάνθης!!!
Το ρεζουμέ των χθεσινών απίστευτων γεγονότων στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ όπου την ευθύνη βεβαίως έχουν και τα ίδια τα μέλη;
Ότι ο Πρόεδρος ήθελε να «νομιμοποιήσει» με  την ψήφο φυσικά μόνο των «δικών» του μελών, την απίστευτη πρωτοβουλία που πήρε, αγνοώντας και τον Νομικό Σύμβουλο, προτείνοντας με ....προσωπική επιστολή του  στη ΔΕΥΑ Νέστου να …πληρώσει η ΔΕΥΑ Ξάνθης τα «οφειλόμενα» του 2019, ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμοδικία στα δικαστήρια!!!!  
Παίρνοντας μάλιστα με απόφαση με την ψήφων και των μελών του Δ.Σ. της παράταξης Τσέπελη μια απόφαση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΔΕΥΑ Νέστου κι όχι φυσικά της ΔΕΥΑΞ και των Ξανθιωτών!!! Αφού….
-Για το 2020 η ΔΕΥΑΞ επιβαρύνεται με 500 χιλ. ευρώ περίπου ενώ για το 2021 και μετά με ένα επί πλέον κονδύλι 300.000 ευρώ!!!!!!
Κι όλα αυτά, γιατί η δεν συμφωνούσε η πρώην διοίκηση του Μαρίνου Σδρέβανου με τις αποφάσεις της ΔΕΥΑ Νέστου ως προς την τιμολόγηση στη διαφορά του παρεχόμενου νερού για υδροδότηση της Ξάνθης επειδή αυτή κοστολογούσε πιο ακριβά και επιβάρυνε τον προϋπολογισμό με της εταιρείας επί πλέον 400.000 ευρώ κι ενώ ενώ με τη πρόταση της προηγούμενης διοίκησης η επιβάρυνση ήταν μόνο 50.000 ευρώ το χρόνο.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΞ!!!
Εμείς ως εφημερίδα αλλά και οι δημότες με αφορμή τα απίστευτα που συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ ζητάμε εδώ και τώρα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! Εδώ και τώρα το θέμα της ΔΕΥΑΞ να συζητηθεί επιτέλους στο δημοτικό συμβούλιο –το πρότεινε επιμόνως ο Πασχάλης Λύρατζης της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ-, προκειμένου να μάθει όλο το δημοτικό συμβούλιο τι γίνεται με τη ΔΕΥΑΞ και πως λειτουργεί το νέο διοικητικό συμβούλιο με Πρόεδρο πλέον τον Ιπποκράτη Καμαρίδη!!!!
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ εδώ και τώρα! Διότι είναι εμφανές ότι στη σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΞ θέλουν να αποφασίζουν…μόνοι τους ότι αποφασίζει ακόμη και ερήμην των άλλων μελών, ο Πρόεδρος Ιπποκράτης Καμαρίδης, ενώ είναι εμφανές ότι φοβούνται τον Σδρέβανο! Δεν πάει άλλο…

ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ
Την ίδια ώρα για παράνομες και παράτυπες πρακτικές, αφήνει με ανακοίνωσή που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και εκλεγμένο (από χθες) μέλος της νέας Διοίκησης της ΚΕΔΕ Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης από την οποία ο Πρόεδρος της  ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης, στην κυριολεξία «πέταξε» έξω το αναπληρωματικό μέλος της Διοίκησης Μαρίνο Σδρέβανο.
«Με βάσει την ισχύουσα νομοθεσία ο Πρόεδρος προσκαλεί τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος καλώντας και την αντιπολίτευση να πάρει θέση στα απαράδεκτα χθεσινά γεγονότα.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ: Χ. ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πούμε το νερό… νεράκι!
Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ξάνθης η Διοίκηση της Επιχείρησης έδωσε σαφές στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να διοικήσει, στηριζόμενη στην πλειοψηφία που της παρέχει ο Νόμος, αγνοώντας και απαξιώντας εντελώς τον ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλήφθηκε ως θέμα η αποδοχή απόφασης της ΔΕΥΑ Νέστου, που αφορά τον τρόπο τιμολόγησης του παρεχόμενου νερού για την υδροδότηση της Ξάνθης, αλλά και την αποδοχή αποπληρωμής, ύστερα μάλιστα από πρόταση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ξάνθης, των τιμολογίων που εκδόθηκαν από τον Ιανουάριο 2019, για τα οποία η προηγούμενη Διοίκηση είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Το έγγραφο της ΔΕΥΑΞ, που επικαλείται η απόφαση της ΔΕΥΑ Νέστου, είναι πρόταση του Προέδρου, η οποία ελήφθη ερήμην και χωρίς ενημέρωση κανενός εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.
«Οι συγκεκριμένες ενέργειες επιβαρύνουν την ΔΕΥΑΞ και τελικά τους ίδιους τους δημότες ετησίως με το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, ενώ με τον προταθέντα διακανονισμό για το 2020 με το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου», δηλώνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ κ. Παυλίδου Ελισάβετ και κ. Σδρέβανος Μαρίνος.
Στην απελπισία τους και στην αγωνία τους να μην ακουστούν τα πραγματικά γεγονότα για την υπόθεση της ΔΕΥΑ Νέστου, ο κ. Καμαρίδης λειτούργησε με τη λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αφού δεν επέτρεψε τη συμμετοχή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαρίνου Σδρέβανου στη συνεδρίαση, επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες ότι το τακτικό μέλος δεν ενημέρωσε ότι θα απουσιάζει. Με βάσει την ισχύουσα νομοθεσία ο Πρόεδρος προσκαλεί τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης που προσπαθούν να επιβάλλουν. Καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και παρατάξεις, να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική και αυταρχική παρέμβαση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ξάνθης, ώστε να μην παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης.
Αναρωτιόμαστε αν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης είναι ενήμερος για την τακτική του στενού του συνεργάτη, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το «…εργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλό των δημοτών μας!».
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
π. Δήμαρχος Ξάνθης
Επικεφαλής Παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου