Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ «ΚΑΠΟΙΩΝ» ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΙ Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

 03 Νοεμβρίου  

*Γιατί δεν ρωτάτε η Επιτροπή του άρθρου 4 του Υπουργείου Εσωτερικών κύριοι του Δήμου Ξάνθης να τελειώνουμε; Επιμένουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 220 παρ.3 του ν.3463/2006, για τη μετακίνηση κάθε εκπροσώπου Δήμου στο εξωτερικό ….απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

*Μονο τυχαία ο κύριος Γιάννης Μπούτος μετά την καταψήφιση του θέματος από το δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 12-11 δεν ανακοίνωσε περίλυπος ότι θα…πληρώσουν από την τσέπη τους το ταξίδι στις Βρυξέλες! Ξαφνικά τι άλλαξε;

Με email ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ που η συντάκτρια υπογράφει ως... NIKI MA nm6003477@gmail.com πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ και συκοφαντική επιστολή στην εφημερίδα μας, δείγμα του πανικού της συντάκτριας που την «υπογράφει» ανεξάρτητα αν δεν τολμάει να βάλει την υπογραφή της.
Η επιστολή –που δημοσιεύουμε, δείγμα ότι εμείς δεν φοβόμαστε να μεταφέρουμε την άλλη άποψη σε αντίθεση με τους «ανώνυμους» υβριστές και συκοφάντες μας αναφέρει τα παρακάτω διατηρώντας την «ορθογραφία» της επιστολογράφου (Εγκύκλιος κυρία μου και όχι εγγύκλιος…):
«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Αναφερόμενοι στο σημερινό σας ανακριβές – παραπλανητικό δημοσίευμα σας για τη μετακίνηση Δημοτικών Υπάλληλων
Σας γνωρίζουμε αυτούσιο το άρθρο του νόμου ν.4071/2012 που χρησιμοποιήσατε και ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟ ΣΑΦΕΣ ΛΕΚΤΙΚΟ ΤΟΥ- συγχέοντας αυτό με το λεκτικό ενός εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εκδόθηκε σύμφωνα με την κριτική σκέψη ενός υπαλλήλου  του Υπουργείου (από το οποίο και υπογράφεται). Το εν` λόγω έγγραφο δεν μπορεί  να χαρακτηριστεί ούτε καν ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΓΓΥΚΛΙΟΣ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ Η ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΝΟΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΑΝΟΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ άρθρου 18 παρ.15 του ν.4071/2012 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ και ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΑΤΕ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ:
15. Η έγκριση της μετακίνησης αιρετών και υπαλλήλων των δήμων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για υπηρεσιακούς λόγους αποτελεί αρμοδιότητα του γενικού γραμματέα της οικείας αποκεντρωμένης διοίκησης. Για τη μετακίνηση των αιρετών και υπαλλήλων των δήμων και των περιφερειών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υπηρεσιακούς λόγους δεν απαιτείται η ως άνω έγκριση. Κάθε αντίθετη διάταξη παύει να ισχύει.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ?
ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΧΥΟΣ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ έναντι της ΙΣΧΥΟΣ ΕΝΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ – ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΕΓΓΥΚΛΙΟΥ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ) ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ο Συνήγορος έχει προσκρούσει σε ποικίλες μεθόδους με τις οποίες η διοίκηση παραλλάσσει ή εξουδετερώνει συστηματικά τις επιλογές του νομοθέτη. Το συνηθέστερο μέσο για τέτοιες πρακτικές αποτελεί η εγκύκλιος, η οποία, αν και αδιαμφισβήτητα δεν εισάγει δίκαιο, στην πράξη, ενόψει του αναλυτικού και εκλαϊκευτικού της χαρακτήρα, εκλαμβάνεται από τα κατώτερα διοικητικά κλιμάκια ως ο πράγματι ισχύων κανόνας. Ενώ εμφανίζεται να διευκρινίζει ή να ερμηνεύει νομοθετικές διατάξεις, στην ουσία συχνά τις ανατρέπει. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε ευθεία ανατροπή της ρύθμισης του νόμου είτε σε ασάφειες και αδυναμίες των εγκυκλίων που καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, μια εγκύκλιος δεν μπορεί να παράγει αντίθετο δίκαιο από αυτό που με σαφήνεια ορίζεται από τον σχετικό νόμο, ούτε φυσικά να «αποσαφηνίζει» τον νόμο επί τα χείρω».
Τέλος, θέτουμε υπόψη σας τις νέες διατάξεις του Ν.4623/2019 (που σίγουρα υπερισχύουν των διατάξεων του 2012) με τις οποίες πολλές αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου μεταβιβάστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή. Λόγω αυτού για πολλά θέματα αποφασιστική αρμοδιότητα έχει πλέον η οικονομική επιτροπή αντί του οικείου συμβουλίου. Στο άρθρο 3 λοιπόν, του ιδίου νόμου «αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής Δήμων – Περιφερειών» Ορίζονται:
Η Οικονομική Επιτροπή
δ) Αποφασίζει για την έγκριση της αποζημίωσης των δαπανών μετακίνησης του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων.
ιγ) Αποφασίζει για την καταβολή εξόδων κίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης, σε ιδιώτες μέλη επιτροπών ή ομάδων εργασίας ή ομάδων διοίκησης έργου, που συγκροτούνται από την Εκτελεστική Επιτροπή ή τον Δήμαρχο για μετακινήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οι οποίες γίνονται για εκτέλεση υπηρεσίας, σχετικής με το έργο τους.
Ορίζονται λοιπόν σαφώς και τα όργανα που νομιμοποιούνται να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας και το όργανο που δύναται να εγκρίνει τα έξοδα μετακίνησής τους.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ -ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ.
ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΙΣΗΣ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ- ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ .
Οι Αποφάσεις δε παρελθόντων χρόνων «περί αδελφοποιήσεων» στις οποίες αναφέρεστε  δεν έχουν καμία σχέση με το Εν` λόγω θέμα. Οι περιπτώσεις αδελφοποιήσεων διέπονται από τελείως διαφορετικές διατάξεις και θεωρούμε ότι και πάλι εσκεμμένα και - προς παραπλάνηση –εμπλέκετε στο δημοσίευμά σας  το συγκεκριμένο θέμα.
Ως εκ τούτου η αναφορά σας σε αυτές-ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- καταμαρτυρούν το άτομο που σας παρέχει τις πληροφορίες προκειμένου να τις δημοσιοποιείτε. Ρωτήστε το λοιπόν να μας πει όταν αυτό εκπροσώπησε το Δήμο Ξάνθης στις Βρυξέλες (σύμφωνα πάντα με δημοσιεύσεις του και φωτο του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) Με ποιά απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου μετέβει?
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ»
Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
   1.Εγώ κυρία συντάκτρια της επιστολής και «δημοτικοί υπάλληλοι» γράφω επώνυμα. Ενώ εσείς ανώνυμα. Και θρασύδειλα.. Και προφανώς θα βρίσκεται ακόμη σο στάδιο….»διερεύνησης» κι όχι…»διευρεύνισης»!  
   2.Καθαρές λοιπόν κουβέντες. ΥΠΕΡΑΝΩ όλων το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Η κυρία Χατζογλίδου –αν αυτή είναι υ συντάκτρια της επιστολής που πήραμε από ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και ΨΕΥΤΙΚΟ email- θα δείχνει το «δάχτυλο» στον Κυριάκο Παπαδόπουλο και στο κύριο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ το συγκεκριμένο ταξίδι και την ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ των ενταλμάτων στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης και στους 12 δημοτικούς συμβούλους που επίσης το  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ καταψήφισαν το δημοτικό συμβούλιο έναντι της μειοψηφίας των 11 δημοτικών συμβούλων.
    3.Και επί της ουσίας. Για τα ταξίδια των αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων στο εξωτερικών όπως είναι γνωστό και σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και ΥΠΕΞ έχει συσταθεί η αρμόδια επιτροπή του Άρθρου 4.
Επιτροπή  που καλώς έχει συσταθεί, ώστε την εξωτερική πολιτική της χώρας μας να την ασκεί το ΥΠΕΞ και κανείς Δήμαρχος η αιρετός!
   4.Παραποίηση σε λεκτικό δεν έγινε καμία διότι το απόσπασμα ήταν το συγκεκριμένο έγγραφο του οποίου συντάκτης και αποστολέας προς όλους του ΟΤΑ είναι
ο Πρόεδρος της κοινής διυπουργικής επιτροπής Διεθνών και Ευρωπαικών σχέσεων .
Σύμφωνα με το παρακάτω είναι η κατεξοχήν αρμόδια επιτροπή που δημιουργήθηκε για να συντονίζει αυτά τα ζητήματα :
https://www.eetaa.gr/eu/diypourgikh_armodiothtes.pdf
    5.Συνεπώς εάν δεν άρεσε  σε κάποιους το κείμενο του εγγράφου το οποίο αυτούσιο δημοσιεύτηκε ας κάνουν τα ερώτημά τους  στο υπουργείο εσωτερικών.
Γιατί από το έγγραφο 143 παράγραφος 7της αρμόδιας επιτροπής του άρθρου 4 παρ2β ν3345/2005, είναι ξεκάθαρο ότι πριν οποιασδήποτε απόφασης (Δημάρχου ή Περιφερειάρχη) μετακίνησης στο εξωτερικό σε χώρα της ΕΕ, πρέπει να προηγείται απόφαση του οικείου συμβουλίου.
Μάλιστα επειδή αυτό μάλλον ήταν σε γνώση τους για αυτό και τέθηκε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τους ίδιους που σήμερα λένε ότι ….δεν απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!!!! Και ξεχνάνε ότι είναι κατεγεγραμμένη και η δήλωσή τους (σ.σ. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος) μπροστά στο σώμα και στις κάμερες ότι «θα πλήρωναν από την….τσέπη τους τα έξοδα του συγκεκριμένου ταξιδιού» μετά την καταψήφισή του αιτηματος με ψήφους 12-11 από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Τι …άλλαξε από τότε και αφού το θέμα τελικά δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης….επιστρέφει στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019;!!!
     6.Επαναλαμβάνω λοιπόν και πάλι ότι σύμφωνα με την συγκεκριμένη Επιτροπή του άρθρου 4, το με αριθμό πρωτ. 143 έγγραφο 1 Οκτωβρίου 2014 του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρονται επί λέξει τα παρακάτω:
Θέμα: Διεθνείς Συνεργασίες ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού:
Μετακίνηση αιρετών και υπαλλήλων ΟΤΑ απαραίτητη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Με βάση τα ισχύοντα σύμφωνα με το συν/νο έγγραφο του υπ. Εσωτερικών και ειδικότερα την παρ 7:
7. Μετακινήσεις εκπροσώπων ΟΤΑ στο εξωτερικό
….Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 220 παρ.3 του ν.3463/2006, για τη μετακίνηση κάθε εκπροσώπου Δήμου στο εξωτερικό για τις ανάγκες των αδελφοποιήσεων απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον για την αδελφοποίηση έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της ανωτέρω Επιτροπής.
Επίσης, όσον αφορά τις λοιπές μετακινήσεις εκπροσώπων των ΟΤΑ στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 παρ.15 του ν.4071/2012, ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι αρμόδιος για την έγκριση της μετακίνησης αιρετών και υπαλλήλων των ΟΤΑ σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τη μετακίνηση των αιρετών και υπαλλήλων των δήμων και των περιφερειών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υπηρεσιακούς λόγους δεν απαιτείται η ως άνω έγκριση και αρκεί η απόφαση του οικείου συμβουλίου.
    7.Ο Δήμος Ξάνθης δεν είναι ούτε μαγαζί, ούτε παραμάγαζο κανενός! Και φυσικά είναι προκλητικό και πρωτοφανες να ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και τα εντάλματα για τα έξοδα, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης!!!
Κι όπως ήδη σας έχω πει κύριε Μπούτο και λοιπά μέλη της αποστολής, αν  πάτε στο γραφείο του κ.Πουσπουρίκα ή του κυρίου  Σταύρου Αμοιρά σε χρόνο ρεκόρ θα σας ενημερώσουν για όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν για τους Δήμους και όχι μόνο….! Και δεν χρειάζεται να χρεώνονται οι δημότες χιλιάδες ευρώ για τέτοιου είδους ταξιδάκια στις Βρυξέλες.
   8.Εμείς θέτουμε υπόψη τόσο της Αποκεντρωμένης όσο και της Εισαγγελίας Ξάνθης τα παραπάνω δημοσιεύοντας παράλληλα και την «διαμαρτυρία» των…»ανώνυμων δημοτικών υπαλλήλων» για τις ενέργειές τους. Υποστηρίζοντας με πάθος ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ουδείς υπεράνω του Δημοτικού συμβουλίου!
Κατά το δοκούν…
Πάνος Παπαδόπουλος
"Μ"
(Σ.Σ. Αλήθεια απο το ταξίδι του κυρίου Μπούτου στις Βρυξέλες την περίοδο που ήταν Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης και την εκδήλωση που διοργάνωσε ευρωβουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ και στοίχισε στην Περιφέρεια ΑΜΘ 20.000 ευρώ, τι ΚΕΡΔΟΣ υπήρξε είχαμε; Εκτός απο το...κόστος των 20.000 ευρω σε ντολμαδάκια  κλπ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου