Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

"Λευκή νύχτα" την Παρασκευή στην Καβάλα-Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα

Την Παρασκευή 10 Μάη ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας διοργανώνει στην τοπική αγορά την Λευκή Νύχτα του 2019. Η απόφαση είναι οριστική κι η διοργάνωση άρχισε ήδη να ετοιμάζεται. Ο διοργανωτής Εμπορικός Σύλλογος συμφώνησε ήδη τη νέα του συνεργασία με το Επιμελητήριο, το οποίο κι αυτήν την χρονιά θα στηρίξει τον πετυχημένο θεσμό. Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης θα συζητήσει για την στήριξη της Λευκής Νύχτας με τη Δήμαρχο, την Αναστασία Ιωσηφίδου (Δημωφέλεια) και την Περιφέρεια ΑΜΘ. Φέτος θα επιδιωχθεί η διοργάνωση να είναι ακόμη καλύτερη, με καλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα. Που επίσης άρχισαν να προετοιμάζονται.
Η βασική ενίσχυση της φετινής Λευκής Νύχτας είναι αυτή από τους 700 περίπου μαθητές μουσικών σχολείων της χώρας. Την ίδια μέρα, δηλαδή την Παρασκευή 10 Μάη, αρχίζει στην πόλη μας η καθιερωμένη συνάντηση μαθητών μουσικών σχολείων. Εκείνο το βράδυ τα παιδιά θα παίξουν μουσική σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης. Τη συνάντηση των μαθητών μουσικών σχολείων επαναλαμβάνει η διεύθυνση του Μουσικού σχολείου Καβάλας. Πριν από έναν περίπου μήνα έληξε η προθεσμία συμμετοχών με ικανοποιητική ανταπόκριση. Και φέτος η διοργάνωση θα είναι ακριβή αφού μέσω των τοπικών φορέων θα επιδοτηθούν οι διανυκτερεύσεις των μαθητών φιλοξενούμενων σχολείων σε ξενοδοχεία της Καβάλας. Το πρόγραμμα της συνάντησης δεν έχει οριστικοποιηθεί. 
 
Είναι βέβαιο ότι η έναρξη της θα βοηθήσει το κλίμα της Λευκής Νύχτας στην αγορά της Καβάλας.
Η συνάντηση μαθητών μουσικών σχολείων στην πόλη μας με τίτλο «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία 2019» θα είναι και φέτος αφιερωμένη στον Απόστολο Παύλο. Τα περισσότερα χρήματα για τη διοργάνωση θα προέρχονται από το Δήμο Καβάλας αν και στους διοργανωτές εμφανίζονται η Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως Θάσου αλλά και η Περιφέρεια ΑΜΘ. Είναι η τρίτη χρονιά που η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα. Ίδιες ωστόσο οργανώνουν στις έδρες τους και άλλα μουσικά σχολεία της χώρας. Το προς οριστικοποίηση πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικά σεμινάρια, διαλέξεις, ψαλμωδίες στους ιερούς ναούς (Κυριακή 12 Μάη), εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.  Οι καλεσμένοι μουσικοί και καθηγητές στη συνάντηση είναι 15.
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου