Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΠΕΙΓΟΝ! Σε αναστολή τμήμα του 1ου Μειονοτικού δημοτικού σχολείου Ξάνθης λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊου!

 

Σε αναστολή οδηγήθηκ τμήμα του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων σε μαθητές.

Συγκεκριμένα πάνω από το 50% + 1 των μαθητών του εν λόγω τμήματος βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο ασφαλείας του Υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε η αναστολή του, το πρωί της Δευτέρας.

Πλέον οι μαθητές θα συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων εξ’ αποστάσεως, ενώ από την έως τώρα εικόνα δεν φαίνεται να υπάρχει διασπορά στα υπόλοιπα τμήμα του Σχολείου.

Πρόκειται για το πρώτο Σχολείο της περιοχής τμήμα του οποίου τίθεται σε καθεστώς αναστολής, ενώ υπενθυμίζεται ότι το νηπιαγωγείο στο Άλμα, στην ορεινή Ξάνθη, είχε κλείσει για μερικές ημέρες μετά και τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε προνήπιο. Σχετική ερώτηση για τα σχολεία της Ξάνθης κατέθεσαν πάντως στη Βουλή και 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ξάνθης Χουσείν Ζειμπέκ.

 

Και καταλήψεις σε πολλά σχολεία της Ξάνθης

Στο μεταξύ απο το πρωί της Δευτέρας πολλά σχολεία της Ξάνθης τελούν υπό κατάληψη. Οι μαθητές τοποθέτησαν αλυσίδες στις εισόδους των σχολικών μονάδων καθώς και κάδους απορριμάτων, για να εμποδίσουν την είσοδο, ενώ όπως τονίζουν διαμαρτύρονται για τα μέτρα που εφαρμόζονται αλλά και τον συνωστισμό στις σχολικές τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου