Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ! Όχι στη μετατροπή του στρατοπέδου Αναλογίδη σε Hot Spot, λέει ο Κοντός!

 04 Σεπτεμβρίου 
*Καθαρή ανακοίνωση με μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις! Και σε Κυβέρνηση, και σε «αυτούς» που άνοιξαν τις Κερκόπορτες για τα προσωπικά τους συμφέροντα σε βάρος της Ακριτικής περιοχής.
 
*Catering για να πάρει τη σίτιση του Hot spot έχει κάνει ο Τσεγγελίδης εδώ και μήνες, ενώ διαβεβαιώνει ότι έχει στο πλευρό του τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη!
Την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση της Κυβέρνησης και την εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την μετατροπή του στρατοπέδου Αναλογίδη σε Hot Spot στην Ακριτική Σταυρούπολη, εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος  Κοντός αναφέροντας τα παρακάτω:
 «Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Ακριτικής Σταυρούπολης, μιας από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας, καθώς και η κοινωνία της Ξάνθης για την πιθανή δημιουργία Hot-Spot στο πρώην Στρατόπεδο Αναλογίδη.
Συγκεκριμένα -και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ευρύτατα τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας- το Υπουργείο Άμυνας έχει δώσει μια λίστα 15 ανενεργών στρατοπέδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής προσφύγων και αλλοδαπών (Hot-Spot), προκειμένου με τον τρόπο αυτό να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών του  Ανατολικού Αιγαίου στη Βόρεια Ελλάδα.
Μάλιστα μεταξύ των στρατοπέδων αυτών που προτείνονται, δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται και το πρώην Στρατόπεδο «Αναλογίδη» της Ακριτικής Σταυρούπολης που επί θητείας μου είχε μετατραπεί σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προκειμένου η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον τρόπο αυτό να θωρακίσει και να εμψυχώσει τους ακρίτες κατοίκους και παράλληλα να συντελέσει με τον καλύτερο τρόπο στη γενικότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ακριτικής Ορεινής περιοχής του Νομού μας.
Ήδη όλη η περιοχή είναι ανάστατη, οι δε κάτοικοι της Ακριτικής Σταυρούπολης που συνεχώς μου τηλεφωνούν, εκφράζουν την αγωνία, τον φόβο αλλά και την οργή τους, για την πιθανή μετατροπή του Στρατοπέδου σε Hot Spot με ότι αυτό συνεπάγεται και για την πλήρη υποβάθμιση της Ορεινής περιοχής και  του οικισμού, αφού το συγκεκριμένο Στρατόπεδο βρίσκεται μέσα στη Σταυρύπολη, δίπλα στα σχολεία και τα σπίτια τους.
Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή Κυβέρνηση θα  δει με την ανάλογη ευαισθησία το θέμα της φημολογούμενης λειτουργίας Hot Spot στο Στρατόπεδο Αναλογίδη και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και ο κοινωνικός ιστός της Σταυρούπολης. Αφού μια τέτοια απόφαση είναι βέβαιο ότι δεν αναβαθμίζει αλλά υποβαθμίζει και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή
Αλέξανδρος Κοντός».

ΥΠΕΡ HOT SPOT ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΤΣΕΠΕΛΗΣ;
Σημειώνω ότι ήδη με δημόσιες δηλώσεις του το δεξί χέρι σε όλη τον προεκλογικό αγώνα του Τσέπελη ο Γιάννης Τσεγγελίδης (πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης και πρώην Πρόεδρος της Αναπτυξιακής την εποχή που ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης ξεκινούσε τις «επενδύσεις» και τα μαγαζιά του στην πλατεία Αντίκα..)., έχει ταχτεί υπέρ της μετατροπής του πρώην στρατοπέδου της Σταυρούπολης σε…Hot Spot με σχετικές δηλώσεις του και σε  φιλικό του τηλεοπτικό σταθμό, αφού έχοντας έγκυρες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, δημιούργησε… «Catering» προσδοκώντας να πάρει αυτός την… σίτιση! Αφού σε περίπτωση που η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις προχωρήσει στην δημιουργία του Hot Spot αυτό θα φιλοξενεί πάνω από 1000 μετανάστες και αλλοδαπούς την ημέρα!!!

-Έχοντας μάλιστα την διαβεβαίωση του νέου Δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη ότι θα τον… στηρίξει στην επένδυσή του! Περιμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τη συνέχεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου