Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΤΣΕΠΕΛΗ: «Άρτον και θεάματα»! Σπανουδάκης, αντί....Τσικουλάτα! Ξέσπασμα Ανέστη Αντωνιάδη, ζητεί Λευκή Εορταστική νύχτα

 17 Σεπτεμβρίου  
*Φανουράκης και Τσέπελης θέλουν να κλείσουν την αγορά για δυο μέρες (3 και 4/10) για τα 100 χρόνια Απελευθέρωση της πόλης! Σπανουδάκης αντί… Τσικουλάτα!

*Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τα καμώματα του Τσέπελη και των «υπαρχηγών» του που κάνουν ότι θέλουν στο Δήμο! 
«Άρτον και θεάματα»! Το «δίδυμο» Φανουράκης και Τσέπελης χρησιμοποιεί δυστυχώς τη γνωστή ΑΡΧΑΙΑ μέθοδο, νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα παραπλανήσει τους δημότες από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, ξοδεύοντας ήδη χιλιάδες ευρώ και επαναφέροντας δυστυχώς στο προσκήνιο τις… «εποχές» ΕΑΠΑΞ, ΔΕΑΞ και… λαχανόκηπων...!
Όπως ήδη διαπιστώνουμε όλοι μας, η περίοδος Τσέπελη ξεκίνησε με ημερήσιες εκδρομές στη ΔΕΘ με έξοδα του Δήμου Ξάνθης (σ.σ. Όπου τρεις αντιδήμαρχοι, τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες και δυο οδηγοί, σύνολο 8 άτομα πήγαν για…έρευνας αγοράς προϊόντων!) και εκδρομές στη Βουλγαρία με ευρωπαϊκά προγράμματα! (σ.σ. Όπου μάλιστα κάποιοι συμμετέχοντες δεν ήταν καν δημοτικοί υπάλληλοι αλλά…υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του όπως ο υπάλληλος της Φένιας…), ώστε να απολαύσουν… δωρεάν διακοπές! (σ.σ. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που  είχε υλοποιηθεί επί Δημαρχόπουλου από την επί 5ετία ειδική σύμβουλό του Δέσποινα Χατζογλίδου που ένα μήνα πριν τις εκλογές… προσχώρησε στον Τσέπελη!).
Και συνεχίστηκε με συναυλίες τύπου Σπανουδάκη προκειμένου η παράταξη Τσέπελη να… αναβαθμιστεί πολιτιστικά… αφού πανηγύρισε την εκλογική της νίκης και ταυτίστηκε με την κουλτούρα  του… Τσικουλάτα και του Μάκη του Καμπριολέ!
ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ! 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ…
Φυσικά όλη αυτή η λογική Φανουράκη-Τσέπελη, θυμίζει… «άρτον ΚΑΙ θεάματα»!  Αυτά που συνέβαιναν δηλαδή πριν…2000 χρόνια στη Ρώμη.
Στην ρωμαϊκή περίοδο όπως είναι γνωστό, οι αυτοκράτορες μάζευαν τον λαό στις αρένες προσφέροντάς τους θέαμα, είτε με μονομαχίες είτε με λιοντάρια, ενώ κάποιες φορές από αυτές μοίραζαν σιτάρι ή ψωμί. Στα λατινικά η έκφραση ήταν «panem et circenses» και κατά τον διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή Γιουβενάλη, ο λαός έστω και προσωρινά ξεχνούσε τα καθημερινά του προβλήματα, με αντάλλαγμα λίγο ψωμί ή διάφορες θεαματικές «παραστάσεις».
Τώρα το «δίδυμο» Φανουράκης - Τσέπελης με αφορμή τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης, θέλει να κατεβάσει τον κόσμο στην πλατεία για δυο συνεχόμενες παρελάσεις, μια στις 3 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη (μαθητική παρέλαση) και μια στις 4 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή (στρατιωτική παρέλαση και παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς)!
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ τα μαγαζιά και την κεντρική αγορά της πόλης επί δυο συνεχόμενες μέρες, δηλαδή Πέμπτη και  Παρασκευή, ώστε με το Σαββατοκύριακο δημοτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και αργόσχολοι  να κάνουν… 4ήμερο! Δυστυχώς με την ανοχή και σιωπή και του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης!
Κι όλα αυτά, προκειμένου ο Δήμος  Τσέπελης να εντυπωσιάσει το κοινό του (!) με… φιέστες και χλιδή, υποκαθιστώντας και το «όνομα»  του νέου Δημάρχου Ξάνθης που την ημέρα της εκλογικής του νίκης, είχε σημαία το… Τσικουλάτα γιάβρουμ, με συναυλία πλέον του... Σπανουδάκη! Φυσικά το κόστος όλης αυτής της φιέστας με μέτριες εκτιμήσεις για το 2ήμερο υπολογίζεται να φτάσει ακόμη και στις 70-80.000 ευρώ με τον Φανουράκη μάλιστα εκεί που ήταν στα… αζήτητα, να έχει εξελιχθεί και σε…πρωταγωνιστή, αφού μέχρι και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους Σάββας Μελισσόπουλος δηλώνει… «ικανοποιημένος»!
-Γιατί  ο Φανουράκης (σ.σ. Αυτόν που απέπεμψαν από την δημοτική τους παράταξη ΟΜΟΦΩΝΑ…), έκανε...δεκτές την…πλειοψηφία των προτάσεών του! Κάντε και 2-3 λαχανόκηπους, υποσχεθείτε....λεφτά παντού, κολυμβητήρια σε 6 μήνες εκεί που δεν μπορούσατε ένα διαχωριστικό στη πισίνα να βάλετε...Και... Τραβάτε με κι ας κλαίω… Αυτό που όλοι περιμέναμε, αυτό και γίνεται…
(σ.σ. Αλήθεια ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης τι λέει για όλα αυτά; Και γιατί σιωπά;).

ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ-ΖΗΤΕΙ ΛΕΥΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
Έντονες είναι ωστόσο οι αντιδράσεις βέβαια  των απλών πολιτών και δημοτών με πιο χαρακτηριστική αυτή του Ανέστη Αντωνιάδη που σε ανάρτησή του στο fb σχολίασε τα παρακάτω:
«ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές όλοι ευαγγελίζονταν ότι θα είναι διπλά στον επαγγελματία και θα κάνουν προσπάθειες για την ανάταση της αγοράς της Ξάνθης. Σωστά;
Υπάρχει πρόταση παρακολουθώ και διαβάζω για διήμερη αργία 3 και 4 Οκτωβρίου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
Μάλλον εγώ δεν αναλαμβάνομαι το ίδιο φαίνεται. Το να δημιουργήσεις ένα ολόκληρο τετραήμερο αργίας, στην ουσία και να κάψεις μια βδομάδα του Οκτώβρη από την αγορά, δεν είναι ακριβώς η έννοια της βοήθειας.
Ιστορική μνήμη και τιμή δεν σημαίνει μόνο παρελάσεις, καφεδάκι και αργία. Σημαίνει γιορτή της πόλης και βροντερό παρών με εξωστρέφεια για όλη την περιφέρεια.
Στις 3 Οκτωβρίου λοιπόν μετά τις μαθητικές γιορτές και την μαθητική παρέλαση, η αγορά ανοικτή μέχρι της 12:00 το βράδυ με Λευκή Εορταστική Νύχτα, με όλα τα μουσεία ανοικτά μέχρι τις 12:00 και τις ιστορικές εκθέσεις με παράλληλες εκδηλώσεις στην πλατεία.
Στις 4 Οκτωβρίου αργία με την Στρατιωτική Παρέλαση και την παρουσία του ΠτΔ.».
-Τα σχόλια για σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου