Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ Αστυνομικά Slider ροφυλακιστέοι κρίθηκαν από ανακριτή και εισαγγελέα, τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους. Πρόκειται για τον 40χρονο Ι.Λ. και τον 48χρονο Σ.Λ, που συνελήφθησαν στις 28 Απριλίου με την κατηγορία της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραβαίζ, βάσει ενταλμάτων του ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο 30ος ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, απαγόρευσε ακόμα και την πρόσβαση των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών στο δεύτερο όροφο του κτηρίου 9, παρά το γεγονός πως είχαν σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου. Οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων διήρκησαν λίγο περισσότερο από έξι ώρες, ενώ για μία ώρα οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων. Παράλληλα η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα διήρκησε περίπου δυόμιση με τρεις ώρες Στη μαραθώνια απολογία τους, καθώς πέρασαν περίπου 3 ώρες ο καθένας στο ανακριτικό γραφείο, οι δύο συλληφθέντες δέχτηκαν επίμονες ερωτήσεις για τα στοιχεία που τους τοποθετούν στον τόπο του εγκλήματος, όπως για την παρουσία του λευκού βαν ιδιοκτησίας της συντρόφου του 48χρονου, αλλά και για τα απενεργοποιημένα κινητά τους τηλέφωνα, τόσο την ημέρα της δολοφονίας όσο και την προηγούμενη μέρα. Υποστήριξαν αμφότεροι ότι οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία σε βάρος τους και ότι τα στοιχεία που έχουν συλλέξει δεν συνδέονται μεταξύ τους. Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο 48χρονος υποστήριξε ότι μοίραζε φυλλάδια με άλλους δύο πιτσιρικάδες από εταιρεία στην περιοχή, με δρομολόγιο που ξεκινούσε από τον Πειραιά και κατέληγε στον Άλιμο. Αντίστοιχα ο 40χρονος αρνείται ότι ήταν στην περιοχή λέγοντας πως ήταν σε άλλες δουλειές του εκτός Αλίμου. Παράλληλα οι συνήγοροι τους αμφισβητούν ότι το μηχανάκι στο πλάνο με τον ένα αναβάτη είναι το ίδιο με το μηχανάκι στα δύο πρώτα πλάνα με δύο αναβάτες. Την Πέμπτη,4/5 κατά πληροφορίες θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου Στάθα Αλεξανδροπούλου- Καραϊβάζ, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από ανακριτή και εισαγγελέα, τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους.

 

Πρόκειται για τον 40χρονο Ι.Λ. και τον 48χρονο Σ.Λ, που συνελήφθησαν στις 28 Απριλίου με την κατηγορία της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραβαίζ, βάσει ενταλμάτων του ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

 

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο 30ος ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, απαγόρευσε ακόμα και την πρόσβαση των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών στο δεύτερο όροφο του κτηρίου 9, παρά το γεγονός πως είχαν σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου.

 

Οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων διήρκησαν λίγο περισσότερο από έξι ώρες, ενώ για μία ώρα οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων. Παράλληλα η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα διήρκησε περίπου δυόμιση με τρεις ώρες

Στη μαραθώνια απολογία τους, καθώς πέρασαν περίπου 3 ώρες ο καθένας στο ανακριτικό γραφείο, οι δύο συλληφθέντες δέχτηκαν επίμονες ερωτήσεις για τα στοιχεία που τους τοποθετούν στον τόπο του εγκλήματος, όπως για την παρουσία του λευκού βαν ιδιοκτησίας της συντρόφου του 48χρονου, αλλά και για τα απενεργοποιημένα κινητά τους τηλέφωνα, τόσο την ημέρα της δολοφονίας όσο και την προηγούμενη μέρα. Υποστήριξαν αμφότεροι ότι οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία σε βάρος τους και ότι τα στοιχεία που έχουν συλλέξει δεν συνδέονται μεταξύ τους.

 

Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο 48χρονος υποστήριξε ότι μοίραζε φυλλάδια με άλλους δύο πιτσιρικάδες από εταιρεία στην περιοχή, με δρομολόγιο που ξεκινούσε από τον Πειραιά και κατέληγε στον Άλιμο. Αντίστοιχα ο 40χρονος αρνείται ότι ήταν στην περιοχή λέγοντας πως ήταν σε άλλες δουλειές του εκτός Αλίμου.

 

Παράλληλα οι συνήγοροι τους αμφισβητούν ότι το μηχανάκι στο πλάνο με τον ένα αναβάτη είναι το ίδιο με το μηχανάκι στα δύο πρώτα πλάνα με δύο αναβάτες.

 

Την Πέμπτη,4/5  κατά πληροφορίες θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου Στάθα Αλεξανδροπούλου- Καραϊβάζ, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου