Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13 ΔΥΟ ΚΑΥΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Σε Οικονομική Επιτροπή αλλά και σε Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης

 10 Αυγούστου    
Πριν αναλάβει Δήμαρχος ο Τσέπελης ξεκίνησε αντιθεσμικές «παρεμβάσεις», προκειμένου να ευνοήσει συγκεκριμένα παράνομα συμφέροντα και οφείλει η Εισαγγελία να «διερευνήσει» το ρόλο του



ΥΠΟ τον φόβο πλέον και των Εισαγγελέων που είναι σίγουρο ότι θα διερευνήσουν και τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη αλλά και την…»πλούσια» προϊστορία του συγκεκριμένου διαπλεκόμενου θέματος, συνεδριάζουν τελικά ΤΡΙΤΗ και 13 τόσο η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης (11.30) όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης. (14.30).
Κι όλα αυτά για να αποφασίσουν για  την λειτουργία ενός Παιδότοπου  που όπως είχε καταγγείλει ανοιχτά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2014  ο πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, απασχολεί σε κάθε καλοκαιρινή σαιζόν τον Δήμο Ξάνθης και τις υπηρεσίες του και είναι απορίας άξιο πως επί μια τουλάχιστον 12ετία τουλάχιστον διαιωνίζεται συνεχώς η ίδια κατάσταση. Αφού μόνο η πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου Σοφία Καραγιαννίδου ήταν αυτή τόλμησε να το «αγγίξει» χωρίς να υπολογίζει το κόστος.
Υπενθυμίζουμε τι είχε πει τον Νοέμβριο 2014 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το θέμα του συγκεκριμένου παιδότοπου ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, γεγονός που ωστόσο δεν «πτόησε» το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης το 2017 να βγάλει μια «διάτρηση» απόφαση –με μπόλικα λευκά-που οφείλει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη  αλλά και η Αποκεντρωμένη, γεγονός που «περιέργως» παρά τα συνεχή δημοσιεύματά μας, ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ποτέ!

ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΗΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2014 ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ


Αναβολές για... τα μάτια του κόσμου!
Οι υποθέσεις του γνωστού παιδότοπου λόγω της στενής σχέση του με αυτόν γνωστού αυτοδιοικητικού και στενού συνεργάτη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ξάνθης Μανώλη  Τσέπελη είχαν απασχολήσει και το καλοκαίρι 2014 τον Δήμο Ξάνθης με συνεχείς παρεμβάσεις τόσο των υπηρεσιών όσο και της Αστυνομίας. Όπως και οι…αναβολές του θέματος!
Μιλώντας μάλιστα ο πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που ΟΜΟΦΩΝΑ (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) αποφάσισε την επιβολή του προστίμου σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, είχε αναφέρει τον Οκτώβρη του 2014 τα παρακάτω:
 «Και πέρσι είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορεί να πάρει άδεια στον συγκεκριμένο χώρο ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Εδώ και χρόνια δουλεύει παρανόμως ο εν λόγω παιδότοπος και ερχόμαστε να αποφασίσουμε για ένα θέμα που λες ή βάζω ένα πρόστιμο όπως ορίζει ο νόμος ή πας στο σκαμνί για διαφυγόντα κέρδη» καταλήγοντας ως εξής: «…το θέμα σέρνεται εδώ και χρόνια, υπάρχουν αλληλογραφίες και τα πάντα».
Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα την επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ στην εν λόγω επιχείρηση…»

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Αρχικά το θέμα του παιδότοπου (σ.σ. Της γνωστής δημοπρασίας..) θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξανθής την Τρίτη 13/8 στις 11.30. Αναλυτικά όλα τα θέματα:

Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια καυσίμων κίνησης ΔΕ Σταυρούπολης» (συντάκτης Κυριάκος Πεπονίδης)
2. Έγκριση του από 17-7-2019 πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης που αφορά τον συνοπτικό διαγωνισμό με τίτλο: «Συντήρηση – επισκευή συστημάτων πυροπροστασίας κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου Ξάνθης»
3. Έγκριση του από 22-7-2019 πρακτικού φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης των αρ.292,311,312,45,74,50,203,158,565 αγροτεμαχίων Σχολικού κλήρου αγροκτήματος Ν.Μορσίνης (συντάκτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)
4. Έγκριση του από 22-7-2019 πρακτικού φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης ενός αγρού στη θέση ‘’Πουλτσίστρα’’11,000στρ, ενός αγρού στη θέση ‘’Καρυδιά’’ 2,000στρ. και ενός αγρού στη θέση ‘’Πηγάδι’’ 3,500στρ. Σχολικού κλήρου αγροκτήματος Κιμμερίων (συντάκτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)
5. Έγκριση του από 22-7-2019 πρακτικού φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης αρ. 161 αγροτεμαχίου αναδασμού Πετροχωρίου - Λαμπρινού συνολικής έκτασης 34.380στρ (συντάκτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)
6. Έγκριση του από 9-7-2019 πρακτικού φανερής, πλειοδοτικής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση κοινόχρηστου χώρου 369τμ επί της οδού Β. Σοφίας (έναντι γηπέδου ΑΟΞ) (συντάκτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη) (θέμα εξ αναβολής)
7. Έγκριση απόδοσης εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή διοδίων κι άλλων εξόδων μετακίνησης (συντάκτης Πλάτων Χατζηδημητρίου)
8. Έγκριση απόδοσης εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση δαπανών που αφορούν την επέκταση ΦΟΠ (συντάκτης Γεώργιος Γουναρίδης)
9. Εξώδικος ή μη συμβιβασμός μετά του Γ.Χ. και καθορισμός τιμήματος αποζημιώσεως (συντάκτης Θωμάς Ξανθόπουλος)
Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Αντιδήμαρχος Ξάνθης

ΣΤΙΣ 14.30 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Στις 14.30 θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μετά από…2-3 αναβολές για το ίδιο θέμα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση παραχώρησης ή μη κοινόχρηστου χώρου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης (συντάκτης Μελέτης Τερζόγλου)
  2. Έγκριση παραχώρησης ή μη κοινόχρηστου χώρου στη Δ/νση Πολ/κής Συνεργασίας Τμ. Κοιν. Προσφ. – Δημ. Σχέσεων του Δ΄ Σώματος Στρατού (συντάκτης Μελέτης Τερζόγλου)
  3. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση του πλάτους ζώνης απαγόρευσης βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων μέσης και υψηλής όχλησης από τον οικισμό Λαμπρινό (συντάξαντες Χατζηκωνσταντίνου Δωροθέα - Στυλιανίδης Νικόλαος)
  4. Επιβολή προστίμου σε υπαίθριο παιδότοπο που λειτουργεί χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σε κοινόχρηστο χώρο και την απομάκρυνση του εξοπλισμού παιδότοπου από τον κοινόχρηστο χώρο σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 12 τηςαριθμ.43650/76-19 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2213/8-6-19 τεύχος Β) (συντάκτρια Δέσποινα Βασιλούδη) (θέμα εξ αναβολής)
Η Πρόεδρος
Δέσποινα Παρτσαλίδου
(Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου