Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Σύλληψη δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για διαρροή του βίντεο με τη σορό του Ευάγγελου Ζαμπούνη


Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν δύο αστυνομικοί που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας του Ευάγγελου Ζαμπούνη τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/01) στον Νέο Κόσμο και κατηγορούνται για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Εσωτερικών Υποθέσεων, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τον αιμόφυρτο 44χρονο μέσα στο αυτοκίνητο του και στη συνέχεια διέρρευσαν το βίντεο.

Στο βίντεο φαίνεται η σορός του θύματος μετά τον καταιγισμό πυρών που δέχτηκε και ακούγεται ο ασύρματος. Οι δύο αστυνομικοί πέρασαν Αυτόφωρο σήμερα (15/1) και πήραν αναβολή και προθεσμία για εκδίκαση του περιστατικού στις 17 Ιανουαρίου. Παράλληλα, σε βάρος τους βρίσκεται σε εξέλιξη και ΕΔΕ και αναμένονται και διοικητικές ποινές.

Παράλληλα, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας αφού διατάχθηκε επίσης προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί πώς διέρρευσαν βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εξ αυτών φέρεται να υποστήριξε ότι «τράβηξε το βίντεο για να το δείξει στους ανωτέρους του», ενώ ο έτερος ότι «ανήρτησε το συγκεκριμένο υλικό σε ένα ομαδικό διαδικτυακό προφίλ αστυνομικών χωρίς να γνωρίζει ποιος μπορεί να διέρρευσε το συγκεκριμένο υλικό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου