Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Διαμαντής Μασούτης: Το πρώτο Grand Mασούτης στην Αττική και τα επόμενα καταστήματα που σχεδιάζονται.

Με το Grand Μασούτης στη Γλυφάδα η αλυσίδα ισχυροποιεί την παρουσία της στην Αττική, κάτι που έχει προτεραιότητα στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής της.

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, το πρώτο GRAND Μασούτης της Αττικής στη Γλυφάδα, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 79 & Βενεζουέλας, ανεβάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων της αλυσίδας στα 391 σε όλη την Ελλάδα.

Τα επόμενα καταστήματα στον σχεδιασμό

Με περισσότερα από 2.000 τ.μ. στη Γλυφάδα, το νέο κατάστημα Grand Μασούτης αποτελεί επένδυση 2 εκατ. ευρώ, διαθέτει 8 ταμεία και 200 θέσεις πάρκινγκ, ενώ απασχολεί 83 άτομα προσωπικό.

Όπως ανέφεραν πριν από λίγη ώρα σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μασούτης, πρόκειται για το πιο μικρό σε επιφάνεια πωλήσεων Grand Μασούτης από τα 15 που έχει στο δίκτυό της η αλυσίδα, αλλά όπως σημείωσαν, τα καταστήματα μεταξύ 2.000 και 2.500 τ.μ., όπως αυτό, είναι εκείνα που προσφέρουν τη βέλτιστη αγοραστική εμπειρία στον πελάτη.

Όπως ανέφεραν, το πλάνο της Μασούτης προβλέπει την ανάπτυξη 4 Grand Μασούτης στην Αττική, με το επόμενο να αναμένεται να εγκαινιαστεί στα τέλη του 2024 στις Τρεις Γέφυρες.

Πρόκειται για επένδυση που μπορεί να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ, καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή καταστήματος Grand Μασούτης αλλά και δύο πολυκατοικιών με 110 συνολικά διαμερίσματα, τα οποία θα διατεθούν προς πώληση. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στο Δήμο Αθηναίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μασούτης, ενώ επισήμανε πως τα άλλα δύο Grand Μασούτης που θα ακολουθήσουν στην Αττική, θα βρίσκονται στα Βόρεια Προάστια και σε περιοχή κοντά στο κέντρο.

Πέρα, όμως, από τα Grand Μασούτης, η αλυσίδα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο πρόκειται να εγκαινιάσει το νέος της -600 τ.μ.- κατάστημα στην Πλατεία Υψηλών Αλωνιών στην Πάτρα, σε ιστορικό κτίριο της πόλης. Όπως ανέφερε ο κ. Γεροστεργιούδης, η Μασούτης «χρειάζεται 15 καταστήματα στην Πελοπόννησο» και πρόκειται να τα υλοποιήσει σε τρία κύματα. Το 2024, εκτός από το Grand Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες, προγραμματίζεται να εγκαινιαστούν 10-12 ακόμη καταστήματα σε όλη την Ελλάδα σε περιοχές όπου ήδη δραστηριοποιείται η αλυσίδα, στο πλαίσιο του ετήσιου επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, που κυμαίνεται μεταξύ 20 και 22 εκατ. ευρώ.

Επίσης , ένα νέο κατάστημα ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την επόμενη Παρασκευή (15/12) και η ΣΥΝΚΑ, όπου η Διαμαντής Μασούτης διατηρεί το 50%. Πρόκειται για το 38ο κατάστημα της αλυσίδας στην Κρήτη, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο 1.500 τ.μ. στην περιοχή Λιβάδια Χανίων.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε κ. Γιάννης Μασούτης μαζί με στελέχη της εταιρείας υποδέχτηκαν τον κόσμο στη γιορτή εγκαινίων μέσα σε χριστουγεννιάτικη γιορτινή ατμόσφαιρα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς, εκπρόσωποι φορέων και ΜΜΕ, συνεργάτες και πλήθος κόσμου.

Tα χαρακτηριστικά του νέου καταστήματος

«Grand Μασούτης» είναι το μοντέλο μεγάλων καταστημάτων της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. που βρίσκονται κυρίως περιφερειακά των πόλεων και προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και κωδικούς προϊόντων, ενώ τα super market είναι κυρίως τα καταστήματα πόλης. Λειτουργούν άλλα 14 Grand Μασούτης σε περιοχές της Ελλάδας που αναπτύσσεται η εταιρεία, όμως είναι η πρώτη φορά που το συναντάμε στην Αττική.

Το πρώτο Grand Μασούτης της Αττικής, είναι η νέα πρόταση που προσφέρει την απόλυτα αναβαθμισμένη εμπειρία αγορών σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με εύκολη πρόσβαση για όλους. Το νέο κατάστημα αναπτύσσεται σε επιφάνεια 2.000 τ.μ., σε δύο επίπεδα, στα οποία οι καταναλωτές θα βρουν τμήμα με ολόφρεσκα προϊόντα μαναβικής, τμήμα κρεοπωλείου με ποικιλία κρεατικών και κρεατοσκευασμάτων, τμήμα κοπής αλλαντικών και τυροκομικών με γεύσεις delicatessen και πολλές προτάσεις, ιχθυοπωλείο με ολόφρεσκα ψάρια κάθε μέρα, ζαχαροπλαστείο και τμήμα έτοιμου φαγητού και sushi, με επιλεγμένο μενού. Ταξίδι στην ποικιλία και τα αρώματα των κρασιών και τον ποτών προσφέρει η κάβα που είναι μοναδικά σχεδιασμένη και περιλαμβάνει πολλές προτάσεις. Επίσης, λειτουργούν τμήμα παντοπωλείου, απορρυπαντικών, χαρτικών, εποχιακών ειδών, παιχνιδιών, ειδών οικιακής χρήσης, ειδών ταξιδιού και ανθοπωλείο.

 Το νέο Grand Μασούτης απασχολεί 83 άτομα προσωπικό. Διαθέτει 8 ταμεία και άνετο χώρο στάθμευσης με 200 θέσεις πάρκινγκ καθώς και 14 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη πρόσβαση και περιήγηση για Α.Μ.Ε.Α ενώ ακολουθεί υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές με βιοκλιματικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, προσφέρει απόλυτα υγιεινό περιβάλλον αγορών και εργασίας, αφού στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται ειδικά φίλτρα που συγκρατούν και εξουδετερώνουν ιούς και βακτήρια. Τα καρότσια και τα καλάθια πελατών είναι από χρησιμοποιημένα ναυτικά δίχτυα και σχοινιά αλιείας και υπάρχει δυνατότητα ανακύκλωσης χαρτιού, μπαταριών, μαγειρικού λαδιού, λαμπτήρων, ηλεκτρικών μικροσυσκευών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου