Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Προφυλακίστηκαν οι τρεις αυτόκλητοι «σερίφηδες» του Έβρου, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Το δικαστικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης έλυσε τη διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για την υπόθεση των «σερίφηδων» που «συνέλαβαν» πριν από λίγες ημέρες τους 13 μετανάστες με το πρόσχημα ότι θα έβαζαν φωτιά.

Μόνο που και οι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι από τη δικαστική αρχή, ενώ οι τρεις «σερίφηδες» οδηγούνται τώρα στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: αρπαγή, διέγερση σε βία και βασανισμός ανθρώπων με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ στον 45χρονο Τ.Α., ο οποίος και κλείδωσε στο τρέιλερ τους 13 μετανάστες, προστέθηκαν οι κατηγορίες της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Η τελευταία κατηγορία μπήκε στο ήδη βαρύ κατηγορητήριο μετά από τις καταγγελίες των μεταναστών ότι ο 45χρονος είχε όπλο στα χέρια του και μάλιστα πυροβόλησε στον αέρα. Για τις καταγγελίες ότι τους ξυλοκόπησε και τους ξεγύμνωσε δεν προέκυψε κάτι τέτοιο μετά την εξέτασή τους από ιατροδικαστή.

Ο 45χρονος, στην απολογία του, που είχε αποκαλύψει η «Ζούγκλα», ισχυρίστηκε ότι τους έπιασε με εμπρηστική κατασκευή – δύο λάστιχα, ξύλα και αφρολέξ – λίγο πριν βάλουν φωτιά και τους σταμάτησε την τελευταία στιγμή. «Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου» είπε στις Αρχές:

«Το αντικείμενο αυτό σας το παραδίδω και αποτελεί έναν ιδιαίτερα απλό, αλλά αποτελεσματικό εμπρηστικό μηχανισμό, αφού σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύ δυνατό προσάναμμα. Επειδή αυτοί αντιδρούσαν δεν μπορούσαμε να τους κρατήσουμε και προσπάθησαν να φύγουν. Έπαιρνα τηλέφωνο την Αστυνομία και τους ακινητοποιήσαμε μέσα στο τρέιλερ μου, γιατί τα άτομα αυτά είναι αγριεμένα και επικίνδυνα. Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα ιδιαίτερα, καθώς τα άτομα αυτά κρατούσαν αυτά τα αντικείμενα και μετά από λίγο ήρθε η Αστυνομία και τους πήρε. Τα άτομα αυτά, αν δεν επεμβαίναμε, θα προκαλούσαν εμπρησμό σε έκταση εντός του αστικού ιστού με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία συμπολιτών μας και κυριολεκτικά τους προλάβαμε στο δευτερόλεπτο».

Μετά την έρευνα όμως της Δικαιοσύνης, οι μετανάστες δεν προέκυψε ότι ήθελαν να βάλουν φωτιά και κατηγορούνται μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το χρονικό

Να θυμίσουμε πως οι τρεις αυτόκλητοι «σερίφηδες» στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθησαν στις 22 Αυγούστου, έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έδειχνε μια ομάδα μεταναστών κλειδωμένη μέσα σε ένα φορτηγό.

Ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο είχε βγει στον δρόμο με το όχημά του και μαζί με τα άλλα δύο άτομα «συνέλαβε» 13 άτομα ξένης καταγωγής, τα οποία ο ίδιος θεωρούσε υπεύθυνα για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στον Έβρο.

«Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει, 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ….. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο», ακουγόταν να λέει ο ένας εκ των «σερίφηδων» στο επίμαχο βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου