Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: «Οίνοι, Άθλοι και Ήχοι στην Πανσέληνο» στα Αρχαία Άβδηρα Ξάνθης. (φώτο)



Το Επιμελητήριο Ξάνθης στο πλαίσιο του έργου "FAIR FOR ALL", «Ενίσχυση της επιχειρηματικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της δημιουργίας κινητών εκθέσεων (Mobile Fairs) και καινοτόμων υπηρεσιών στη διασυνοριακή περιοχή», του προγράμματος συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020», και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, διοργάνωσε τοπική έκθεση ανάδειξης τοπικών προϊόντων και συγκεκριμένα οίνου, το βράδυ της Τρίτης 01 Αυγούστου 2023 στον Αρχαιολογικό Χώρο των Αβδήρων, με τίτλο «Οίνοι, Άθλοι και Ήχοι στην Πανσέληνο».


Ενώ ανέτειλε η πρώτη Πανσέληνος του Αυγούστου οι 1.500 και πλέον επισκέπτες ταξίδεψαν με τη μουσική των Ασμίκ Μπεκλαριάν, Ρεψιμέ Ντανελιάν, Αντώνη Μουσαδέ και Δημήτρη Βλαχομήτρου.

Στον εξωτερικό περίβολο του Αρχαιολογικού Χώρου τοποθετήθηκαν καλαίσθητοι πάγκοι όπου οι οινοπαραγωγοί προσέφεραν στους επισκέπτες τα περίφημα κρασιά τους. Ως συνοδευτικά στο κρασί, προσφέρθηκαν αλλαντικά και άλλα εκλεκτά εδέσματα που παράγονται στην περιοχή μας.

Νωρίτερα, ποδηλάτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα άγνωστα, διάσπαρτα στην περιοχή των Αβδήρων, μνημεία και να ξεναγηθούν από την αρχαιολόγο κα Μαρία Χρυσάφη.

Ευχαριστούμε θερμά τους οινοπαραγωγούς: ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ, ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ και PASSAS WINERY – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ για τη συμμετοχή τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου