Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ειδικοί από την ΕΕ για σιδηροδρόμους έρχονται στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα


 Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την παροχή στήριξης από την Επιτροπή στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.

Σημειώνεται πως μόλις προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πως θα ζητήσω αμέσως «από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από φίλες χώρες τη συνδρομή τους σε τεχνογνωσία, ώστε να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονα τρένα. Και θα αγωνιστώ για να έχουμε πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση προκειμένου να συντηρηθεί και να αναβαθμιστεί γρήγορα το υφιστάμενο δίκτυο».

Αυτό ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων ζήτησε τη δική του προσωπική, αλλά και θεσμική «συγγνώμη», για την τραγωδία στα Τέμπη.

Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν- Μητσοτάκη για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων


Επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε την Δευτέρα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως έκανε η ίδια γνωστό σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η επικοινωνία έρχεται λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα μάλιστα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησε με τον πρωθυπουργό για «περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους.»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε επίσης γνωστό ότι ειδικοί από την Κομισιόν και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΕΕ θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

«Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επικοινωνία κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την αναδιοργάνωση των ελληνικών σιδηροδρόμων, κυρίως στο κομμάτι της ασφάλειας. Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε και πάλι τα συλλυπητήριά της για το τραγικό δυστύχημα και υποσχέθηκε πλήρη στήριξη με την συνδρομή κάθε αρμόδιου ευρωπαϊκού οργανισμού, και μάλιστα άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου