Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

O εξαιρετικός Γιάννης Μασούτης, νέος πρόεδρος ΚΕΕΕ: Συνεργασία με τα επιμελητήρια για το καλύτερο για την πατρίδα μας!

*Η εκλογή του κ. Μασούτη στην προεδρία της ΚΕΕΕ, στοχεύει στην επικαιροποίηση του θεσμικού και συμβουλευτικού της ρόλου, αλλά και στην ανάδειξή της σε ισχυρό αρωγό της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας.

Ένας φίλος της Περιφέρειας ΑΜΘ και ιδιαίτερα της Ξάνθης  λόγω και του πατέρα του  Διαμαντή, με το Grand που ήταν από τα πρώτα πολυκαταστήματα, στο 2ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Πετεινός,.  ο εξαίρετος  Γιάννης Μασούτης είναι πλέον ο  νέος πρόεδρος ΚΕΕΕ! 

Αναλυτικότερα:

Συνεργασία με τα επιμελητήρια ώστε να προοδεύσει το επιχειρείν «Σε συνεργασία με τα επιμελητήρια όλης της χώρας, θα καταφέρουμε με τις παρεμβάσεις μας να παρέχουμε τα κίνητρα και το όραμα», επεσήμανε ο νέος Πρόεδρος .της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων: «ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μασούτης, ύστερα από ψηφοφορίας της Διοικητικής Επιτροπής αναλαμβάνει την προεδρία της ΚΕΕΕ σε μια κρίσιμη για την επιχειρηματικότητα περίοδο, τόσο από την άποψη της υγειονομικής κρίσης, όσο και εξ' αιτίας των έντονων πληθωριστικών πιέσεων.

Η εκλογή του κ. Μασούτη στην προεδρία της ΚΕΕΕ, στοχεύει στην επικαιροποίηση του θεσμικού και συμβουλευτικού της ρόλου, αλλά και στην ανάδειξή της σε ισχυρό αρωγό της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας». Ο ίδιος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με εξέλεξαν σε αυτό το θεσμικό, για τους επιχειρηματίες, αξίωμα. Και να δεσμευτώ, ότι σε συνεργασία με τα επιμελητήρια όλης της χώρας, θα καταφέρουμε με τις παρεμβάσεις μας να παρέχουμε τα κίνητρα και το όραμα, ώστε να προοδεύσει το επιχειρείν στην πατρίδα μας»

«Σε συνεργασία με τα επιμελητήρια όλης της χώρας, θα καταφέρουμε με τις παρεμβάσεις μας να παρέχουμε τα κίνητρα και το όραμα, ώστε να προοδεύσει το επιχειρείν στην πατρίδα μας».

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣΟΥΤΗ 

 


Ο Γιάννης Μασούτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μόλις ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και γνώρισε από κοντά όλους τους τομείς λειτουργίας της.

Ξεκίνησε την πορεία του στην εταιρεία το 1990, από τον χώρο των καταστημάτων, ως υποδιευθυντής στο κατάστημα «Μασούτης» στην οδό Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του το 1992 όπου εργάστηκε ως διευθυντής του καταστήματος «Μασούτης» στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Από το 1993 έως το 1995 εργάστηκε στις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας και από το 1996 έως το 1997 στο τμήμα marketing.

Τo 1998 έγινε αντιπρόεδρος της εταιρείας και παράλληλα διευθυντής του τμήματος αγορών.

Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε πρόεδρος της εταιρείας.

Από το 2015 είναι διευθύνων σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Ο Γιάννης Μασούτης είναι μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Θ. (Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης) από το 2006, του Σ.Ε.Ε.Τ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων) από το 2008 και του Ι.Ε.Λ.Κ.Α. (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) από το 2011.

Συμμετείχε στις εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το 2017 ως επικεφαλής συνδυασμού για τη διεκδίκηση της προεδρίας και εξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 91,2%.

Το 2018 εξελέγη Α' Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Το 2018 ο Γιάννης Μασούτης υπέγραψε τη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποίησε η εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της και οδήγησε την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. σε δυναμική είσοδο στην αγορά της Αττικής. Με την επέκταση αυτή η εταιρεία που ήταν ήδη market leader του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα, ενίσχυσε σημαντικά τη δυναμικότητά της πανελλαδικά.

Βραβεύτηκε ως Manager της Xρονιάς  2016 στα Retail Business Awards.

Για τα έτη 2014/2015, 2015/16, 2017/18, έπειτα από πρόσκληση έγινε μέλος της κριτικής επιτροπής των European Business Awards.

Από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, είναι ο νέος Πρόεδρος .της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. 

Καλή του επιτυχία.  Για το καλό της Εθνικής μας οικονομίας και της Οικονομικής Ανάπτυξης της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου