Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Κάηκε μια ακόμη παλιά καπναποθήκη απο αδράνεια με έτος ανέγερσης το 1924! Φραστική επίθεση κατά Φανουρακη (φώτο)




Μεγάλη φωτιά καταστρέφει από το πρωί της Τρίτης την Καπναποθήκη που βρίσκεται πίσω από τo κτίριο “Π” και κοντά στο ΚΤΕΛ Ξάνθης, από άγνωστη προς το παρόν αιτία, ενώ δεν αποκλείει κανείς να πρόκειται και για εμπρησμό. 

Ήδη αυτήν τη στιγμή  επί τόπου βρίσκονται δεκάδες πολίτες, καθώς οι καπνοί απο το πρωϊ είχαν σκεπάσει όλη την πόλη, ενώ το κτίριο στην οδό Αναξάρχου  έχει ήδη καταστραφεί ολοσχερώς. 

Επί τόπου συναντήσαμε τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη, τον αντ΄αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη που δέχτηκε φραστική επίθεση απο εξαγριωμένους κατοίκους της περιοχής και συνοδεύονταν απο τους Ιγιαννίδη και Μούρκα κλπ Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί είχαν ενημερώσει όπως λένε το Δήμο ότι κοιμόταν στην καπναποθήκη διάφοροι άστεγοι και μετανάστες και υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σημειώνουμε ότι από το πρωί έχει επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης με ισχυρή δύναμη προσπαθώντας όχι μόνο να σβήσει τη φωτιά αλλά να μην επεκταθεί αυτή τόσο προς την οδό Αναξάρχου, όσο και προς την οδό Λευκίππου όπου υπάρχουν κατοικίες και μαγαζιά και υπήρχε φόβος επέκτασής της, ωστόσο η φωτιά αναπτύσσονταν αστραπιαία προξενώντας ταχύτατα και καταστροφές. Επί τόπου βρίσκεται και συνεργείο της  ΕΡΤ

Ήδη η φωτιά "ολοκληρώνει" δυστυχώς  το έργο της,  έχουν προκαλέσει καταστροφές και σε διπλανές κατοικίες ενώ παρούσα είναι και ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να απομακρύνει τους πολίτες και να περιφρουρήσει το χώρο. 













 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου