Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Το Ειρηνοδικείο Διδυμοτείχου παρέμεινε και αναβαθμίστηκε σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο!

 Ο Έβρος έχει βουλευτές και Τοψίδη που το "παλεύουνε" και δικαιώνονται! Η ... Ξάνθη;;;

Δυο πολύ θετικές εξελίξεις για το νομό Έβρου, είχε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, που ψηφίστηκε την Μεγάλη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Περιοχής.

Συγκεκριμένα, όχι μόνο διατηρούνται όπως είναι σήμερα τα Πρωτοδικεία Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ενώ σε πολλές περιοχές υπήρξε κατάργηση Πρωτοδικείων με συγχωνεύσεις, αλλά και το Ειρηνοδικείο Διδυμοτείχου που επρόκειτο να καταργηθεί αρχικά, παρέμεινε και αναβαθμίστηκε σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο. Κι αυτό σε μια πόλη με τα γνωστά προβλήματα και τα βήματα απαξίωσης υπηρεσιών, είναι εξαιρετικά σημαντικό και αισιόδοξο.

Να θυμίσουμε ότι είχε υπάρξει για το συγκεκριμένο ζήτημα συνάντηση κυβερνητικών βουλευτών και των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα, όπου ζήτησαν να παραμείνει το Ειρηνοδικείο Διδυμοτείχου, όπως φυσικά και τα Πρωτοδικεία Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, όπως κα έγινε. Το είχε μάλιστα προαναγγείλει τότε με δηλώσεις του ο βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος που συμμετείχε στην συγκεκριμένη συνάντηση.

 

Να επισημάνουμε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης», το ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ κα το καταψήφισαν σε ονομαστική ψηφοφορία τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Φυσικά και η “¨Ελληνική Λύση” που έχει βουλευτή στον Έβρο τον Πάρη Παπαδάκη.

 

Επίσης, όσον αφορά την διατήρηση και αναβάθμιση του Ειρηνοδικεόυ Διδυμοτείχου, να τονίσουμε πβς από τα 91 Ειρηνοδικεία σε όλη την Ελλάδα, τα 48 αναβαθμίζονται σε περιφερειακές έδρες Πρωτοδικείου και τα υπόλοιπα 43 καταργούνται τελείως (κλείνουν και σαν κτίρια). Οπότε γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη για το Διδυμότειχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου