Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ! Τα είπε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης και για το Νοσοκομείο αλλά και για το κέντρο υγείας Αβδήρων!

 


-Στους δρόμους η Ξάνθη για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, απόντες Δήμαρχος Τσέπελης και άφαντος βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης

ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΑΛΙΚΑΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΗΓΑΔΙΩΝ!

-Ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης αποκάλυψε μιλώντας στο Next tv ότι έδωσε έγγραφο στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη γιατί ήταν κλειστό το ιατρείο Πηγαδίων κι αυτός του είπε… να πηγαίνουν οι κάτοικοι στα Κιμμέρια!



Πανξανθιώτικη δυναμική κινητοποίηση για την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (21/02) στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με την πλήρη στήριξη του ανανεωμένου Next tv που κάλυψε την εκδήλωση με πολλές συνεντεύξεις και μαχητικότητα ενώ το ρεπορτάζ μετά από καιρό έκανε ο Ιπποκράτης Γαλάτης.

Και αναλυτικότερα:

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, φορείς και Σωματεία και δεκάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έντονα για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το ΓΝΞ, με την υποστελέχωση των νευραλγικών κλινικών να αποτελεί το μείζον πρόβλημα. «Αυτή τη στιγμή στο Αναισθησιολογικό Τμήμα υπηρετούν μόλις τρεις αναισθησιολόγοι» τόνισε μεταξύ άλλων η Εριφύλη Παπαδοπούλου, εξηγώντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη για τη «δημιουργία κλινικών που θα εξυπηρετούν τον λαό της Ξάνθης με γνώμονα τη δωρεάν υγεία» και την «πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ του Νομού με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις υπάρχουσες ανάγκες»



Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, το οποίο ωστόσο μένει να εισακουστεί στα αρμόδια αυτιά. Η Ξάνθη άλλωστε είναι μια περιοχή η οποία έχει τρεις Βουλευτές εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που προέρχονται όλοι τους από τον κλάδο της Υγείας.



«Όχι στο κλείσιμο των Κλινικών, όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου» ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα που διέκρινε κανείς στα πανό των διαδηλωτών. «Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Όχι στην υγεία εμπόρευμα. Να ανοίξει η ΜΕΘ» ήταν τα συνθήματα που επέλεξε ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης για το πανό του ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γιατρός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν, ο πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Μπόσβελης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης με τον Περιφερειακό Σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ κ.ά.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δήμαρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη που αν και στέλεχος της Ν.Δ. τα είπε έξω από τα δόντια αποκαλύπτοντας ότι έδωσε έγγραφο στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη, αλλά αυτός αδιαφόρησε παντελώς σε όλα τα αιτήματά του τόσο για το Κέντρο Υγείας Αβδήρων όσο και για τα αγροτικά ιατρεία του Δήμου, απαξίωσε εντελώς ακόμη και να του απαντήσει, ενώ όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, γιατί ήταν κλειστό το ιατρείο των Πηαδίων, του είπε… να πηγαίνουν στα Κιμμέρια!!!

Απίστευτος Τσαλικάκης που τον είχε υποδιοικητή ο ΣΥΡΙΖΑ στην 4η ΥΠΕ και τον έκανε διοικητή η Νέα Δημοκρατία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου