Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε Αλεξανδρούπολη αλλά και σε Ξάνθη.

Αυξητικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των εννέα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 19 έως 25 Ιουλίου, σε σχέση με την εβδομάδα 12 έως 18 Ιουλίου.

Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο παρατηρήθηκαν τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Ξάνθη.

Σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Ξάνθη, η οποία όμως δεν αξιολογείται ποσοτικά σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας (12-18/07/21) λόγω των εξαιρετικά χαμηλών και οριακά ανιχνεύσιμων επιπέδων του ιικού φορτίου τότε. Πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις δώδεκα περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, και συγκεκριμένα στον ;Aγιο Νικόλαο (-36%), στα Ιωάννινα (-38%) και στο Ρέθυμνο (-63%).

Αναλυτικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα.

   Ξάνθη: Παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη σε σχέση με τις οριακά ανιχνεύσιμες συγκεντρώσεις που καταγράφηκαν την εβδομάδα 12-18/07/21. Σημειώνεται ότι δεν αξιολογείται ποσοτικά η ποσοστιαία μεταβολή από εβδομάδα σε εβδομάδα, καθώς οι συγκεντρώσεις της προηγούμενης εβδομάδας (12-18/07/21) ήταν εξαιρετικά χαμηλές, στο όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου.

   Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 19-25/07/2021, παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση (+141%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη σε σχέση με την εβδομάδα 12-18/07/21.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου